Afdrukken
Ankeiler: Op 19 juli zou een van de eerder aangekondigde zomeravondlezingen over de geschiedenis van Elburg in het Orgelmuseum plaatsvinden.

- Op 19 juli zou een van de eerder aangekondigde zomeravondlezingen over de geschiedenis van Elburg in het Orgelmuseum plaatsvinden. Vanwege de extreme hitte van tegen de 40 graden moest deze lezing gecanceld worden. Er komt nu alsnog een mogelijkheid deze lezing bij te wonen, op dinsdagavond 16 augustus.

Willem van Norel en Maarten Seijbel houden deze zomer viermaal een lezingenavond over de geschiedenis van Elburg, in het Orgelmuseum. De eerste twee avonden zijn inmiddels achter de rug en kenden een goede opkomst. Onder meer kwamen onderwerpen als ‘Elburg in de schilderkunst’ en de afsluiting van de Zuiderzee al aan de orde.

Voor de komende weken staat het volgende nog op het programma, waarbij de lezing van 16 augustus oorspronkelijk dus gehouden zou worden op 19 juli. Voor wie het toen gemist heeft, nu dus een herkansing.

9 augustus:

Maarten Seijbel: de Grote- of St. Nicolaaskerk

Willem van Norel: de levens van drie Joodse Elburgse vrouwen.

16 augustus:

Maarten Seijbel: een wandeling door Elburg aan de hand van foto’s

Willem van Norel: Willem van Oranje in het jaar 1572 en het Rampjaar 1672.

De avonden beginnen steeds om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en duren tot ongeveer 21.30 uur. De toegang is gratis, maar na afloop kunt u een vrijwillige bijdrage geven. Halverwege vindt een pauze plaats waarin een drankje wordt geschonken.

Het is wel noodzakelijk om u van tevoren aan te melden via info@nationaalorgelmuseum.nl onder vermelding van de datum van de betreffende lezing(en) en het aantal personen. Dit ivm de beperkte ruimte en de catering.

Bezoekadres Orgelmuseum: Van Kinsbergenstraat 5, Elburg.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel