Ankeiler: Zaterdag aanstaande vindt weer de aftrap plaats van het traditionele Berend Elzerman Toernooi (BET). Een bijzondere editie, want het is de veertigste keer dat het toernooi wordt gespeeld.

- Zaterdag aanstaande vindt weer de aftrap plaats van het traditionele Berend Elzerman Toernooi (BET). Een bijzondere editie, want het is de veertigste keer dat het toernooi wordt gespeeld.

Eigenlijk zou het BET in augustus voor de 41e keer plaats moeten vinden, maar vanwege de coronapandemie ging het oudste toernooi in de wijde regio in 2020 niet door.

Overlap

De opzet van het toernooi is gelijk gebleven, zes regionale ploegen, die van zaterdag 20 augustus tot en met zaterdag 27 augustus hun wedstrijden afwerken. De aanvangstijdstippen op beide zaterdagen zijn wat aangepast. Dat betekent dat er enige overlap is in wedstrijden en toeschouwers zo nog meer wedstrijden kunnen zien. Er wordt niet alleen op kunstgras (veld 1) gespeeld, maar ook op gras (veld 2) en de hybride mat van veld 3. Zowel het hoofdveld als het hybride veld beschikken over ledverlichting en worden dus op de doordeweekse toernooiavonden gebruikt.

De deelnemers aan deze jubileumeditie zijn dezelfde zes als vorig jaar. Dat wil zeggen kampioen asv Dronten dat promoveerde naar de eerste klasse en de overige eersteklassers SVI, KHC en DOS Kampen. Titelverdediger WVF en uiteraard VSCO’61, die elkaar ook in de competitie in de tweede klasse treffen, maken het deelnemersveld compleet.

Tintje

De Toernooicommissie kijkt uit naar het BET en hoopt maar wat graag dat het jubileum wordt voorzien van een sportief feestelijk tintje doordat VSCO’61 nu eindelijk eens als toernooiwinnaar van het veld stapt.

Speelschema Berend Elzerman Toernooi 2022

Zaterdag 20 augustus

12.45 uur VSCO ’61 - KHC (veld 1)

13.30 uur WVF - SVI (veld 2)

15.00 uur asv Dronten - DOS Kampen (veld 1)

Dinsdag 23 augustus

20.00 uur VSCO ’61 - DOS Kampen (veld 1)

20.00 uur asv Dronten - SVI (veld 4)

Woensdag 24 augustus

20.00 uur KHC - WVF (veld 1)

Zaterdag 27 augustus

12.45 uur DOS Kampen - SVI (veld 1)

13.30 uur KHC - asv Dronten (veld 2)

15.00 uur VSCO ’61 - WVF (veld 1)

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel