Ankeiler: Via het Lokaal Sportakkoord Oldebroek zijn diensten en middelen beschikbaar om lokale beweeginitiatieven te ondersteunen.

- Via het Lokaal Sportakkoord Oldebroek zijn diensten en middelen beschikbaar om lokale beweeginitiatieven te ondersteunen. De ATB vereniging Oldebroek, VSCO’61 en Goed Bezig Oldebroek kregen een financiële bijdrage.

Zij kregen die voor respectievelijk het organiseren van het Winterfestijn, het opleiden van een VoetbalKaderCoach en het onderzoeken van de opzet van een inclusieve vereniging. Er zijn dit jaar nog twee rondes om nieuwe initiatieven in te dienen. De volgende deadline is 15 september 2022. Rudolf Huberts adviseert initiatiefnemers namens het kernteam van het Sportakkoord: “Wacht niet te lang met indienen, de bodem van de geldpot is voor dit jaar al bijna in zicht.”

Winterfestijn

In december zal ATB vereniging Oldebroek een meerdaags Winterfestijn organiseren. Hierbij is er onder andere aandacht voor schaatsen, ijshockey en discodansen op de schaats. Voor verschillende leeftijden zijn er daarnaast allerlei activiteiten op het gebied van muziek, cultuur en sport. Een bijdrage van € 5.000,- moet dit mede mogelijk maken.

VoetbalKaderCoach

VSCO’61 wil binnen hun vereniging een VoetbalKaderCoach opleiden. Deze moet uitvoering geven aan het jeugdvoetbalbeleid, trainers begeleiden en ervoor zorgen dat spelers en speelsters zich met plezier in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen. Hiervoor krijgt de vereniging een bijdrage van € 277,50.

Better2Gether

In de gemeente Elburg draait al jaren het initiatief Better2Gether waarbij mensen met en zonder beperking samen bewegen. Hieraan doen ook de nodige inwoners uit de gemeente Oldebroek mee. Om te kijken of dit ook voet aan de grond kan krijgen in Oldebroek is onderzoek nodig. Goed Bezig Oldebroek ontvangt € 5.000,- om te kijken of ze dit, samen met de gemeente Elburg en Nunspeet, duurzaam kunnen op- en wegzetten binnen een inclusieve vereniging.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel