Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Onder de pionnen liggen hulzen, meldt een correspondent. Foto: Waldie Rutten/Persbureau Heitink
Op straat ligt iemand die gewond is. Foto: Waldie Rutten/Persbureau Heitink

Op straat ligt iemand die gewond is. Foto: Waldie Rutten/Persbureau Heitink

NIJMEGEN - In Nijmegen is dinsdagmiddag een gewonde gevallen bij een schietpartij. De politie heeft in de buurt een verdachte opgepakt en ook de gewond geraakte persoon aangehouden. In de omgeving is nog enige tijd naar een eventuele tweede verdachte gezocht.

Het incident speelde zich af op de kruising van de Haterseweg en Couwenbergstraat. Dat is vlakbij het winkelcentrum van de Nijmeegse wijk Hatert. De gewonde is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en daar aangehouden. De politie laat weten dat dat is gebeurd, omdat 'zijn rol in het geheel nog niet duidelijk is'.

Een andere verdachte kon volgens de politie al snel worden aangehouden in de buurt. Mogelijk zijn er meer mensen bij het schietincident betrokken. Een arrestatieteam viel elders een woning binnen en boven de wijk vloog geruime tijd een politiehelikopter.

Onder de pionnen liggen hulzen, meldt een correspondent. - Foto: Waldie Rutten/Persbureau Heitink

School dicht

De nabijgelegen basisschool De Vossenburcht heeft op last van de politie een tijd alle leerlingen binnengehouden. Die mogen sinds 15.00 uur allemaal mondjesmaat weer naar huis, onder begeleiding van hun ouders. Dat geldt ook voor de bovenbouw.

De toedracht van de schietpartij is nog niet bekend.

Bekijk de beelden:

Deel dit artikel