Rood wit 11. Foto: Loco Media Groep

Rood wit 11. Foto: Loco Media Groep

WEZEP - Afgelopen zaterdag heeft hoofdcoach Guido van Keulen van korfbalvereniging Rood-Wit zijn handtekening gezet voor een tweede seizoen. Nieuwkomer Henk Kallenkoot uit Rutten zal het tweede team onder zijn hoede gaan nemen. Hij neemt het stokje over van clubman Harold Nagel die een stapje terug doet en aan de slag gaat bij de A-junioren. De technische staf wordt gecompleteerd met Lisette van ’t Hul als assistent coach.

Het was zaterdag de laatste wedstrijddag van het seizoen op sportpark Erica Terpstra. Het thuispubliek werd getrakteerd op een dubbele overwinning op Regio’72 uit Vaassen. Voor Rood-Wit was het een wisselend seizoen. Het hoogtepunt was de zaalpromotie naar de eerste klasse. Op het veld ging het minder maar ondanks dat is het team van Guido van Keulen er wel in geslaagd zich te handhaven in de tweede klasse. De degradatie van het tweede team naar de derde klasse van de veldcompetitie was, ondanks de overwinning vandaag op Regio, onomkeerbaar.

Na afloop werd er bij het tekenen van de contracten alvast vooruit gekeken naar het nieuwe korfbalseizoen. De ambities zijn uitgesproken. Voor het team van Guido van Keulen moet in de 2e klasse veldcompetitie meegedraaid gaan worden met de bovenste plekken. Als nieuwkomer in de eerste klasse zaalcompetitie zijn de verwachtingen minder hoog. Het zal al een hele prestatie zijn wanneer handhaving afgedwongen kan worden.

Henk Kallenkoot neemt zijn ervaring als hoofdtrainer bij Kv Emmeloord en Kv De Waterpoort uit Sneek mee bij zijn nieuwe klus. Doelstelling voor het tweede team is duidelijk. Na het iets wat teleurstellend seizoen moet er weer aansluiting gevonden worden. Op het veld zal er geprobeerd worden terug te keren naar de 2e klasse. In de zaal is kampioen worden wellicht wat te hoog gegrepen, maar meedraaien met de bovenste plekken moet tot de mogelijkheden behoren.

Guido en Henk hebben om hun doelstellingen te halen een brede en sterke selectie tot hun beschikking. Misschien wel een van de sterkste selecties die Rood-Wit in jaren voortgebracht heeft. Het is een mooie mix van huidige spelers, aangevuld met een aantal talentvolle A-junioren en drie ervaren dames die na hun zwangerschapsverlof volledig terugkeren in de selectie.

In augustus gaat de bal weer rollen, met oefenwedstrijden en een toernooi. Begin september zal de definitieve selectie bekend worden gemaakt en gaat de veldcompetitie van start.

ar de eerste klasse af gedwongen en dat is een unicum voor de vereniging. Op het veld buiten ging het moeizamer, uiteindelijk is handhaving het hoogst haalbare gebleken. Voor het tweede team was het een verloren seizoen. Zowel op het veld en in de zaal werd er gedegradeerd naar de derde klasse.

Deel dit artikel