VOSKUILERH. Foto: Loco Media Groep

VOSKUILERH. Foto: Loco Media Groep

WEZEP - De leerlingen van school De Schaapskooi hebben dit voorjaar een actie gehouden voor kinderboerderij Voskuilerhoeve. Ze hebben een aantal weken stroopwafels verkocht. Dit heeft geresulteerd in een prachtige opbrengst van EUR 700,00. De kinderboerderij heeft dit bedrag nuttig besteed. Er is een mooi caviahok aangeschaft met een buitenverblijf voor de vier dames cavia’s en 1 heer. Vooral de dames moesten eerst wel even wennen aan het trapje om naar buiten te gaan maar na een paar lessen leren traplopen gaat het nu wel goed.

Vrijdag 17 juni jl. zijn er twee kleutergroepen van De Schaapskooi met hun leerkrachten gekomen om het caviahok plechtig te onthullen. Het hok was verpakt in lakens en vlaggetjes. De kleuters vonden het erg interessant. Na het leuke gesprekje wat de voorzitter van de kinderboerderij, Nellie de Graaf, met de kinderen had over de stroopwafelactie en de dieren, mochten de kinderen de omhulling van het hok verwijderen. Daarna zaten ze met zijn allen nieuwsgierig de cavia’s te bekijken. Vervolgens zijn de kinderen nog getrakteerd op limonade en koekjes.

Heeft u het hok nog niet gezien, kom dan gerust een keer langs bij de kinderboerderij aan de Honingweg 16a in Wezep om het te bewonderen.

Deel dit artikel