Alerieke van der Maat-Bosma bij het gemeentehuis van Elburg, met op de achtergrond de molen van Oostendorp.

Alerieke van der Maat-Bosma bij het gemeentehuis van Elburg, met op de achtergrond de molen van Oostendorp.

ELBURG - De gemeente Elburg heeft een nieuwe directeur/gemeentesecretaris: Alerieke van der Maat-Bosma. Zij is momenteel adjunct-directeur en vervangend gemeentesecretaris van de gemeente Ermelo. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal is verheugd over de benoeming: “Wij zien in Alerieke van der Maat-Bosma een betrokken, mensgericht persoon met veel -onder andere juridische- kennis en kunde wat betreft het functioneren van een gemeentelijke organisatie. Haar werkervaring en daarin getoonde kwaliteiten maken haar uitermate bekwaam om aan onze gemeentelijke organisatie leiding te geven en het college te ondersteunen bij het nemen van de besluiten.”

De nieuwe gemeentesecretaris start na de zomer, eind september, bij de gemeente Elburg. Eerst rondt zij haar werkzaamheden bij de gemeente Ermelo af. Alerieke van der Maat-Bosma heeft er veel zin in: “Ik ben blij om als gemeentesecretaris voor de gemeente Elburg aan de slag te gaan. Na een zeer plezierige tijd in Ermelo is het voor mijzelf tijd om de bakens te verzetten. Ik wil graag samen met het college en de medewerkers de schouders zetten onder de uitvoering van het collegeprogramma en de organisatieontwikkeling. Ik kijk er naar uit om Elburg verder te leren kennen en met alle collega’s kennis te maken.”

Alerieke van der Maat-Bosma (44) is getrouwd, heeft 2 dochters en woont in Kampen.

De gemeentesecretaris neemt deel aan de vergaderingen van het college, is verantwoordelijk voor de advisering over de te nemen collegebesluiten en de verslaglegging. De directeur van de gemeente is verantwoordelijk voor het ‘reilen en zeilen’ van de gemeentelijke organisatie. Daarmee vormt de gemeentesecretaris/directeur de spil tussen bestuur en ambtelijke organisatie.

Deel dit artikel