'T LOO - Robert Fobbe is er in geslaagd om een podiumplaats te bemachtigen tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Eindelijk kon Robert weer op zijn Husqvarna stappen na zijn schouderblessure. Hij was op tijd klaar om van start te gaan in het open Nederlandse kampioenschap in de 250cc klasse.

Robert kende een ijzersterk begin en liet aan de vele toeschouwers zien dat hij niet voor niets was gekomen. Fobbe zette namelijk een derde tijd op de klok en kon zo zeer tevreden terugkijken op zijn tijdtraining. Dus kon hij tevens een mooie plek uitzoeken achter het starthek voor de 1e manche.

Even later was het zover. Robert wist een zeer goede start te maken en meldde zich gelijk voorin. Na een volle ronde te hebben gereden kwam hij als vijfde door en hij voelde dat er meer inzat. Even later rukte hij op naar plaats drie, maar dat was van korte duur, want hij kwam even later naast zijn motor te liggen. Hij kon gelukkig snel weer verder en wist toch nog als vijfde binnen te komen.

In de 2e manche was de start van Fobbe opnieuw zeer goed en begon hij zijn race met een derde plaats De duizenden toeschouwers zagen een zeer strijdlustige nummer 148 . Even later was er een rode vlag situatie doordat een van de rijders ten val was gekomen. Er bleef er niets anders over dan een herstart te maken. Dit vervolg duurde vijftien minuten en een ronde. Robert had de smaak zeer goed te pakken en meldde zich vervolgens weer gelijk voorin en wist een zeer goede reeks te rijden. Het leverde hem een derde plek op en dat was genoeg om derde van de dag te worden.

Na afloop kwam de ontlading bij Robert Fobbe en zijn aanhang. Na alle malheur die Robert heeft meegemaakt de afgelopen weken, kreeg hij eindelijk loon naar werken en zijn welverdiende beker. Het komende weekend zal Fobbe afreizen naar het circuit in Lommel waar hij een wedstrijd zal gaan rijden om het Europees kampioenschap.

Deel dit artikel