DOORNSPIJK - In Doornspijk leeft de wens voor een levendig centrum rondom het gebied van De Deel. Dat kan met de nieuwbouw van een multi functionele accommodatie (MFA). Dit blijkt uit vele gesprekken met mensen van de scholen, de kerken, Hart van Thornspick, de zorg, De Deel, Doornspijk Pakt Aan en ondernemers.

Wat is een MFA?

Als we praten over het centrum van Doornspijk dan gaat het over de Deel. Dit gebouw is verouderd. Om de Deel ligt ook nog een plein met parkeren. De wens is om het hele gebied te verbeteren. Naast een nieuw dorpshuis is er dan ook ruimte voor bijvoorbeeld zorg, kinderopvang, detailhandel en extra woningen. Zo zijn er veel activiteiten in 1 gebouw.

Een klankbordgroep gaat de plannen uitwerken

De vraag is wat er precies moet komen op de plek van de Deel en het plein. De wens van de inwoners en gebruikers is daarin belangrijk. Een klankbordgroep gaat hier de komende maanden over nadenken. Wat kan wel. En wat kan niet.

In de klankbordgroep zitten mensen van De Deel, Hart van Thornspick, de zorg, Doornspijk pakt aan en de gemeente. Na de zomervakantie begint de klankbordgroep. We houden u op de hoogte. Voor meer informatie kunt u mailen met gemeente@elburg.nl of bellen met de gemeente 0525-688 688.

Deel dit artikel