ELBURG - Op 20 juli heeft de Raad van State uitspraak gedaan over het plan De Kopse Waard. Uit de uitspraak blijkt dat de ontwikkeling van de vijf nieuwe woningen en een kleinschalig recreatiegebied door kan gaan. Wel heeft de Raad van State bepaald dat de gemeente het bestemmingsplan op het onderdeel recreatie moet aanpassen. Hier gaat de gemeente de komende vier weken mee aan de slag. Na deze ‘reparatie’ is het bestemmingsplan onherroepelijk.

Wethouder Henk Wessel is blij met de uitspraak: “De entree van Elburg vanuit Flevoland krijgt met De Kopse Waard een mooie opknapbeurt. Want nu kan ook de aanleg van de nieuwe botenhelling en het recreatiegebied doorgaan. We gaan hier nu heel graag mee aan de slag. Na de zomer kunnen we meer zeggen over de verkoop van de kavels en de planning van de bouw.”

Buiten de bebouwde kom

Het oorspronkelijk doel van de gemeente was om De Kopse Waard binnen de bebouwde kom van Elburg te brengen, maar hier heeft de Raad van State een streep door gezet. De gemeente gaat onderzoeken welke gevolgen dit mogelijk heeft voor het plan. Zie voor meer informatie: www.dekopsewaard.nl

Deel dit artikel