'T LOO - Het afgelopen weekend nam Robert Fobbe deel aan het Europees kampioenschap in de 250cc klasse in het Belgische Lommel. De baan daar staat bekend als zwaar en dat wist de husqvarna rijder maar al te goed.

Op de zaterdag was het eerst zaak voor Robert om zich te kwalificeren. Hij was hiervoor in de eerste groep ingedeeld. Onder prachtige weersomstandigheden wist Fobbe zich vrij gemakkelijk te plaatsen en zette hij een keurige 12e tijd op de klok. Maar Fobbe moest wel even flink zoeken om het juiste ritme te pakken krijgen. Dat werd later goed duidelijk toen aan het eind van de middag de 1e manche moest worden verreden.

Robert begon niet verkeerd, maar had nog niet echt het goede gevoel. Hij probeerde op verschillende manieren met de top mee te gaan, maar helaas liep het niet echt zoals hij gewend was de laatste tijd. Een 23e plek was uiteindelijk het resultaat. Een dag later stond voor Robert de 2e reeks op het programma. Tijdens de opwarmingsfase voelde Fobbe dat het beter ging met het rijden. Even later vielen de startpoortjes en kon de race beginnen. De start was een stuk beter, maar het noodlot sloeg toe. Robert kreeg namelijk elektronische problemen en kon niet meer verder. ‘Dit was flink balen, ‘ laat hij na afloop weten. ‘Er had zeker een betere uitslag ingezeten’. Fobbe zegt terug te kijken op een zeer leerzaam weekend. Al had hij graag de finish gehaald in zijn tweede omloop.

Deel dit artikel