ZWOLLE - Ook zo’n zin in het warme weekend dat voor de deur staat? De weersvoorspelling ziet er goed uit. Heerlijke zonnige dagen met hoge temperaturen. Maar hoe kun je daar maximaal van genieten zonder heel veel extra drinkwater te gebruiken?

Bekijk hoe dat kan met 3 zomerse wijs-met-water-tips van Vitens. 'Als we ons drinkwatergebruik tijdens warme dagen een beetje in de hand houden, dan blijft er meer water over voor de natuur. En die heeft het hard nodig nu het al sinds maart zo droog is', laat Vitens weten.

Tip 1: sproei slim

Om je een idee te geven: 15 minuten sproeien kost 100 liter water. Lukt het je om minder vaak of korter te sproeien dan levert dit al direct een flinke besparing van drinkwater op. Slim sproeien doe je voor 7 uur 's ochtends of na 22 uur 's avonds.

Meer tips van tuinvrouw Jeanette

Tip 2: douche een minuutje korter

Een minuutje korter douchen scheelt kostbaar gas, maar ook kostbaar drinkwater. Per minuut douche je zo’n 8 liter weg. Hoe korter hoe beter! Tip: zoek jouw favoriete hit van maximaal 5 minuten en douche een liedje lang.

Meer tips voor in huis

Tip 3: houd je zwembad schoon

Heb je een opzetzwembad(je)? Daar kun je wijs van genieten door het water zo lang mogelijk schoon te houden, liefst de hele zomer lang. Dat kan als je kiest voor een goede zuivering, er alleen met schone voeten instapt en het bad na gebruik afdekt.

Meer 'verkoelende' tips

Deel dit artikel