OLDEBROEK - Wat is de zomer toch heerlijk. De zon maakt alles lichter, letterlijk. Ook in deze periode, waar er best wel heel veel aan de hand is. Als u mij de afgelopen weken hebt gezien of gehoord ging het vaak over zorgen, emoties en acties. Je zou bijna denken dat er weinig leuks gebeurd in Oldebroek. Maar dat is natuurlijk niet waar. Sterker nog, in Oldebroek schijnt deze weken voor veel mensen de zon! Dan doel ik niet alleen op de vakanties en het heerlijke weer, maar afgelopen weken is er een aantal keer goud teruggebracht naar Oldebroek door toppers uit onze gemeente.

Vorige week was ik samen met mijn man bij het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade om te kijken en te luisteren naar Muziekvereniging Concordia uit Oldebroek. Ik werd bijna van mijn stoel geblazen. Voor het geweldige optreden kregen ze meer dan 80 punten en dat betekent een gouden medaille. Een superprestatie in een competitie van een heel hoog niveau.

De Van Limburg Stirum band uit Wezep ging op 30 juli naar Kerkrade. Met enorm succes! Want VLS werd ‘wereldkampioen show’ tijdens hetzelfde Wereld Muziek Concours. Hun show stond in het teken van de Franse revolutie en de band scoorde hiermee hun hoogste score ooit. Ontzettend knap, wat een feest moet dat geweest zijn! Als u mij een beetje kent, weet u dat ik daar graag bij had willen zijn. Maar helaas, ik had een ander feestje. Mijn zoon was jarig en dan moet je een keuze maken. Gelukkig hield het bestuur me op de hoogte en zo was ik er op afstand toch een beetje bij.

Dan paarden en ruiters. Op de Gelderse Kampioenschappen is één van de verenigingsteams van De Heuvelruiters reserve kampioen van de provincie Gelderland geworden. Daarnaast waren er veel individuele successen en zullen de Heuvelruiters ook in augustus vertegenwoordigd worden op het Nederlands Kampioenschap in Ermelo. Natuurlijk wil ik ze alvast heel veel succes wensen!

Als laatste onze kersverse Wereldkampioen BMX bij de junioren Julian Bijsterbosch uit Hattemerbroek. Hij won vorige week in Frankrijk totaal onverwachts deze unieke titel. Een maand geleden liep hij nog rond met een mitella en krukken. Hij had bij een val een kniekwetsuur en een sleutelbeenblessure opgelopen en miste daardoor de belangrijke wedstrijden in de wereldbeker. Wat een verrassing en wat een prestatie. Geweldig!!

U zult begrijpen dat ik als burgemeester ontzettend trots ben op alle kampioenen uit de gemeente. Wat een rijkdom! Het laat zien waar onze gemeente vol van is. Talent, passie, moed, lef, doorzettingsvermogen. Maar ook het vermogen om kritisch te zijn, om te blijven kijken waar het beter kan. En beter worden kan alleen door terug te kijken, door te reflecteren en door jezelf in de spiegel aan te kijken.

Ook ik probeer dat te doen. Oké, niet op het gebied van topsport maar wel als moeder, vrouw, zus, vriendin, als burgemeester, als mens. De zomervakantie vind ik hier een mooie periode voor. Onder het genot van een drankje, fluitende vogels en ruisende bomen kijk ik terug op afgelopen jaar. Wat ging goed, wat wil ik anders, waar wil ik groeien, waar droom ik van. Het maakt mij ook dankbaar voor alles wat ik heb, voor alles wat er al is. Even kijken naar het hier en nu, naar verleden en toekomst. Dat is goed om te doen, eigenlijk voor iedereen. Daar win je mee. En misschien voel jij je al wel een winnaar, heb je iets overwonnen of ben je bezig jezelf te overwinnen. Ook kleine stapjes zorgen voor grote veranderingen. Je hoeft niet altijd de beste te zijn, het beste van jezelf worden is al een enorme uitdaging. Dat kan heel moeilijk zijn, maar is uiteindelijk de moeite waard. En ook al lijkt ‘t misschien niet altijd zo, achter de wolken schijnt altijd de zon. Zeker in Oldebroek.

Tanja Haseloop – Amsing

burgemeester

Deel dit artikel