Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De tegel van dichtbij. Foto: Omroep Gelderland
Zevenaar tegel Youp. Foto: Omroep Gelderland

Zevenaar tegel Youp. Foto: Omroep Gelderland

ZEVENAAR - Het is de allerlaatste keer dat hij in Zevenaar is. In het theater in ieder geval. Cabaretier Youp van 't Hek speelt in Het Musiater woensdagavond zijn afscheidsvoorstelling 'De Laatste Ronde'. Voorafgaand aan het optreden is de cabaretier vereeuwigd in de Walk of Fame voor het theater. Van 't Hek onthult er zijn eigen tegel: "Ik ben vereerd."

Slechts 318 Youp-fans kunnen de voorstelling bijwonen, met dat aantal zit de zaal vol. Dat terwijl er 1750 mensen stonden te springen om deze laatste voorstelling van de cabaretier in Zevenaar te bezoeken.

De beelden van de onthulling:

De afscheidstournee van Van 't Hek gaat nog wel even door, maar voor Het Musiater is dit het laatste bezoek van de cabaretier. "Ik ben hier denk ik toch een keer of zeven, acht geweest", vertelt de cabaretier na de onthulling van de tegel. "Wat betreft publiek is het eigenlijk overal leuk. Mensen die mij niet willen zien zijn er ook genoeg, maar die komen dan ook niet naar een voorstelling. In dat op zicht zit er geen verschil tussen bijvoorbeeld Venlo, Deventer of Zevenaar."

Prominente plek

Maar een Walk of Fame hebben ze lang niet overal. De tegel voor Youp van 't Hek heeft bovendien een prominente plek vlak bij de ingang gekregen. "Ja, die plek kan maar voor één iemand zijn", lacht directeur Bert Frölich tijdens de onthulling.

De Walk of Fame van Het Musiater is inmiddels een traditie geworden. Negen jaar geleden startte de aanleg. Onder meer Jon van Eerd, Karin Bloemen, en Stef Bos gingen Youp van ’t Hek al voor.

De tegel van dichtbij. - Foto: Omroep Gelderland

Een aantal echte Youp-fans is speciaal voor dit momentje naar Zevenaar gekomen. "Ik heb 'm al zo vaak op tv gezien, maar nog nooit in het echt. Vanavond ga ik naar de voorstelling, maar dit wilde ik toch ook niet missen", vertelt een dame uit Laag-Keppel.

'Recht voor zijn raap'

Van 't Hek zelf is vereerd: "Het is een mooie tegel. Ik denk dat Zevenaar wel aan toe was", lacht hij. "Ik vind het leuk als theaters zoiets doen."

Er wordt geproost met champagne. Daarna moet Youp snel door, al is hij zeker niet te beroerd voor een selfie met een enkele fan en om nog wat vragen te beantwoorden uit het publiek.

De Keppelse heeft geen selfie, maar wel veel foto's gemaakt. "Ja, ik vond het geweldig. Hij is zo recht voor zijn raap, heel gevat."

Woensdagavond zit ze net zo enthousiast in de zaal: voor de eerste en laatste keer naar Youp van 't Hek.

Deel dit artikel