Algemene Introductiedagen in Wageningen van start. Foto: Omroep Gelderland

Algemene Introductiedagen in Wageningen van start. Foto: Omroep Gelderland

WAGENINGEN - Weten waar de universiteit is en Wageningen een beetje leren kennen. Dat is de bedoeling van de introductiedagen in Wageningen. "En nieuwe mensen leren kennen", vullen nieuwe studenten meteen aan.

Elk jaar doet ongeveer 95 procent van alle nieuwe studenten in Wageningen mee met de introductie. Al was het door de coronamaatregelen alweer even geleden dat er een normale introweek gehouden kon worden.

Zo ging het er vrijdag aan toe:

"Ik hoop hier komend jaar veel te leren, maar deze week gaan we feest vieren." Volgens Cees zijn deze dagen zijn vooral om nieuwe mensen te leren kennen, beetje een netwerk opbouwen. "Ik kom uit de buurt van Amsterdam, dus ik ben grote steden gewend. Wageningen is eigenlijk een soort dorp. Dat lijkt me cool, mijn ouders hebben ook allebei in Wageningen gestudeerd."

'Ik kom hier in mijn eentje'

Bowien: "Ik kom zelf uit Groningen en ik ken hier eigenlijk niemand. Ik ben hier in mijn eentje gekomen en ben benieuwd welk plezier naar me toekomt. Ik ben nog op zoek naar een kamer, dus ik ben nog aan het hospiteren, dus als iemand nog een adres weet, laat maar weten."

Joris Stoel voorzitter van de introductiedagen: "Vanmiddag zijn de Campus games, die zijn zo georganiseerd dat de deelnemers elkaar kunnen leren kennen. De bedoeling van de week is dat de studenten de stad leren kennen, weten waar de universiteit is, maar ook sociaal netwerk opbouwen."

De Algemene Introductiedagen duren nog tot en met 24 augustus.

Deel dit artikel