De-Dellen-hertenbronst. Foto-Gerrit-van-Vemde

De-Dellen-hertenbronst. Foto-Gerrit-van-Vemde

EPE - - In september en oktober is het bronsttijd voor de edelherten. De mannetjes verzamelen dan een aantal hindes om zich heen. Deze groep heet een bronstroedel. De mannetjes verdedigen de roedel door - onder andere - te burlen. Dat is een schitterend oergeluid. Wilt u het burlen ook horen? Ga dan mee met de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen op dinsdag 27, woensdag 28 of vrijdag 30 september.

De deelnemers gaan luisteren op de wildobservatiepost in het rustgebied van natuurgebied De Dellen bij Epe. Met een beetje geluk krijgt u het bronstspektakel ook te zien. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

• Tijd: start om 18.00 uur. Duur: ca. 2,5 uur.

• Deelname: 12,50 euro p.p., donateurs 7,50 euro op vertoon van een geldige GLK donateurspas. De excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar (stilte nodig). Ook honden kunnen niet mee.

• Tip van de boswachter: We zitten in een rustgebied, hierdoor is de kans op het zien van wild groot. Een 100% garantie kunnen we niet geven; of de dieren zich goed laten zien is afhankelijk van meerdere factoren, het blijft de natuur. Stilte is een vereiste; telefoons dienen uitgezet te worden en fotograferen is in verband met overlast en verstoring niet toegestaan. Trek donkere (geruisloze en warme) kleding aan en neem een verrekijker mee. De excursie is geschikt voor kinderen boven de twaalf.

Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies

Deel dit artikel