OLDEBROEK - De Run for the Message is een wereldwijde loop van Operatie Mobilisatie die op verschillende plaatsen in de wereld gehouden wordt om zending wereldwijd mogelijk te maken. Zaterdag 8 oktober wordt de run voor de 9e keer gehouden in Oldebroek.

Run for the Message Oldebroek is onderverdeeld in twee categorieën: wandelen en hardlopen. Het hardlopen heeft verschillende onderdelen; een Kidsrun voor kinderen van de basisschool in twee leeftijdsklassen (tot 9 jaar en vanaf 9 jaar) en de hardloopafstanden 5 km / 7,5 km en 10 km. Iedereen kan meedoen en betaalt inschrijfgeld en daarnaast hoopt de organisatie dat deelnemers ook sponsors willen werven.

Het inschrijfgeld voor de Kidsrun bedraagt €7,50 en voor het wandelen en hardlopen €12,50. Let op: €2,50 korting bij online voorinschrijving.

Run for the Message Oldebroek maakt gebruik van de faciliteiten van Skeelervereniging ‘De Wijhe Ruit’, Stouwdamseweg 12 in Oldebroek.

De Kidsrun, voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd, wordt gehouden op skeelerbaan ‘De Wijhe Ruit’. De kinderen tot 9 jaar lopen twee maal een ronde van 400 meter. De kinderen van vanaf 9 jaar lopen de ronde drie maal. Iedere deelnemer ontvangt een medaille als dank voor deelname. De snelste drie lopers in beide leeftijdcategorieën worden gehuldigd middels een prijsuitreiking. De start is om 10.00 uur.

De wandelroute gaat zo’n 10 kilometer door Oldebroek en de nabije omgeving. Halverwege de route is er de mogelijkheid om gratis een kopje koffie of thee te drinken. De start is om 9.00 uur.

De hardlooproute bestaat uit een ronde van 2,5 kilometer. Start en finish op skeelerbaan ‘De Wijhe Ruit’. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de 5 km, 7,5 km, 10 km of 12,5 km run. De start is om 10.30 uur.

Deel dit artikel