De bewoonster doet haar verhaal. Foto: Omroep Gelderland

De bewoonster doet haar verhaal. Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - Een Nijmeegs gezin leeft al weken in angst. Hun woning aan de Molenweg wordt bekogeld met stenen waardoor ramen aan diggelen gaan. Sinds augustus was het al elf keer raak.

Op 13 september sloeg de schrik de bewoners opnieuw om het hart na het ontploffen van waarschijnlijk een vuurwerkbom. De voordeur werd vernield en houtsnippers en glasscherven lagen in de woning.

Het opsporingsprogramma Bureau GLD besteedt aandacht aan de vernielingen. De bewoonster zegt: "Mijn dochter van 16 is autistisch en heeft een sociale angststoornis. Door het ingooien van de ramen is ze zo angstig geworden dat ze niet meer naar school durft. Ze durft ook niet meer alleen over straat."

In Bureau GLD vertellen de politie en de bewoonster over de vernielingen:

Ook durft haar dochter 's avonds niet meer onder de douche. "Dan moet ik achter de deur staan, vooral na die laatste keer met die vuurwerkbom", gaat de Nijmeegse vrouw verder. "Wij schrokken natuurlijk van de knal. Ik begrijp niet dat mensen dit bewust doen. Er leven mensen in een huis, hè."

Twee minuten voor de verwoestende klap stond ze nog bij de deur, zegt de vrouw.

De politie neemt de zaak hoog op, zegt woordvoerster Jennifer Schoorlemmer. "We zijn volop bezig met het onderzoek, juist omdat het zoveel impact op het gezin heeft. We willen weten wie hier achterzit."

Zie ook: Meer zaken in Bureau GLD

Deel dit artikel