WEZEP - Op dinsdag 27 september 2022 bracht het college van B&W van de gemeente Oldebroek een werkbezoek aan Edens Plants & Creations in Wezep. Tijdens het bezoek werd het college geïnformeerd door de eigenaren Henrik en Christiaan Rietberg over de activiteiten van het bedrijf, dat dit jaar 50 jaar bestaat in de gemeente.

In 1972 is Henk Hoekert begonnen met een kwekerij en een tuincentrum. Het bedrijf was gevestigd in Oldebroek. Door toename van de omvang van het bedrijf en door de uitbreiding van de boomkwekerijactiviteiten in de loop der jaren, is het bedrijf onder de naam Boomkwekerij Hoekert BV verhuisd naar Wezep. Het bedrijf zit sinds 1986 op de huidige locatie in Wezep, waar de totale bedrijfsoppervlakte 17 hectare bedraagt. Sinds 1 september 2022 is de naam van boomkwekerij Hoekert gewijzigd in Edens Plants & Creations.

Henrik en Cristiaan Rietberg zijn vereerd met het bezoek van het college. “Wij houden ons bezig met het ontwikkelen en telen van exclusieve planten variëteiten, die een bijdrage leveren aan mens en natuur. We zijn vereerd om de burgemeester en wethouders te mogen ontvangen en om onze toekomstvisie van het familiebedrijf - dat dit jaar 50 jaar bestaat - met hen te delen”.

Het bedrijf is dit jaar ook genomineerd voor de award van het Gelders familiebedrijvengilde. De collegeleden vinden het een mooi bedrijf in onze gemeente, een prachtig voorbeeld van jarenlang ondernemerschap met een duidelijke toekomstvisie.

Werkbezoek aanvragen

Het college van Oldebroek gaat regelmatig op bezoek bij bedrijven en instellingen. Voor het college is dit een goede manier om kennis te maken, actuele ontwikkelingen te bespreken en een indruk te krijgen van de bedrijfsvoering. Voor ondernemers is het een mooie gelegenheid om hun bedrijf te laten zien en eventuele wensen of ideeën aan het gemeentebestuur mee te geven. Bedrijven die ook geïnteresseerd zijn in een bezoek van het college kunnen zich melden. Dit kan via Bram Horst, accountmanager Ondernemers: bhorst@oldebroek.nl.

Deel dit artikel