ELBURG - Ben jij een jonge mantelzorger (tussen 7 en 12 jaar) en heb jij een broer of zus met bijvoorbeeld ADHD, Autisme, Syndroom van Down, of een andere beperking? Dan is de Brussengroep misschien iets voor jou!

Het kan soms best ingewikkeld zijn als je broer of zus ‘anders’ is. In de Brussengroep ontmoet je andere kinderen die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Je krijgt tips over hoe je met de situatie thuis om kunt gaan.

Binnenkort start er weer een brussengroep. Deze groep is bedoeld voor kinderen (tussen 7 en 12 jaar) die een bijzondere broer en/of zus hebben. Er komen verschillende thema's aan bod, zoals:

Gevoelens uiten

Aandacht en plaats van de brus in het gezin

Opkomen voor jezelf

Wat heeft mijn bijzondere broer of zus precies?

Er wordt niet alleen met elkaar gepraat, maar je doet ook spelletjes, knutselwerkjes en andere gezellige dingen. De deelnemers komen zes keer bij elkaar na schooltijd. Voor de ouders/verzorgers is er een ouderbijeenkomst waarin gesproken wordt over de positie en gevoelens van de brus en wat het kind van de ouders nodig heeft om zich goed te (blijven) voelen.

Tijd: elke woensdag van 15.30-17.00 uur

Data: 16, 23 en 30 november. 7, 14 en 21 december 2022.

Plaats: Centrum Jeugd en Gezin Elburg, Lange Wijde 33a, MFC ‘t Huiken

Ouderbijeenkomst: 30 november 19.30 uur tot uiterlijk 21.00 uur.

Deelname is gratis.

Informatie en aanmelden

Bel of mail gerust met CJG Elburg, Nunspeet of Oldebroek.

Neem contact op met de trainers. Contactgegevens trainers: Ellis de Zwaan 0620833087 e.dezwaan@cjgelburg.nl of Frouke Haitsma 0682094055 f.haitsma@cjgelburg.nl

Of kijk op onze website! https://www.cjgelburg.nl/cursussen/brussen-spel-en-praatgroep/

Deel dit artikel