Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Magda tijdens de feestelijkheden na haar laatste ronde. Foto: Omroep Gelderland
Magda nam vrijdag afscheid als post- en pakketbezorger. Foto: Omroep Gelderland

Magda nam vrijdag afscheid als post- en pakketbezorger. Foto: Omroep Gelderland

ELSPEET - Ze was tot tranen toe geroerd, pakketbezorger Magda Withaar uit Elburg. Ze bracht tien jaar lang pakketten rond in Elspeet en deed deze vrijdag haar laatste ronde. Maar dat ging niet geruisloos. Ze werd naar het dorpshuis gelokt waar ze door honderden inwoners uit Elspeet met heel veel liefde werd onthaald. Warme woorden en speeches waren er voor Magda. "Zo één krijg je er niet weer", werd er geroepen vanuit de zaal.

Magda wist niet hoe ze het had. Het hele dorp was voor haar versierd, inclusief alle brievenbussen uiteraard. Toen ze bij het dorpshuis aankwam en zag dat er honderden bewoners voor het afscheid waren, barstte ze in tranen uit. "Ik kan jullie allemaal wel knuffelen", bracht ze uiteindelijk uit.

"Ik ben helemaal overdonderd. Het is echt zo'n warm bad. Het is echt geweldig wat ze voor me hebben gedaan", zei Magda toen alles achter de rug was.

Magda tijdens de feestelijkheden na haar laatste ronde. - Foto: Omroep Gelderland

De gemiddelde bezorger zal misschien een minder groots afscheid krijgen, maar de waardering voor Magda is dan ook enorm in het dorp. Ze wordt geroemd omdat ze altijd voor iedereen tijd had en een luisterend oor. Soms werd er ook nog een kop koffie gedaan en werd er bijgepraat. Ze nam voor iedereen de tijd en was desondanks nooit te laat met de pakketjes.

Lief en leed delen

Maar de liefde komt van twee kanten. "Ik ben zo één met de mensen hier", vertelt Magda. "Je deelt lief en leed met elkaar en ze hebben me altijd gewaardeerd. Ik ben altijd met liefde ontvangen."

De reden dat Magda stopt met haar werk is minder leuk. Ze is 62 jaar en had misschien best nog wel door willen gaan met haar werk, maar ze heeft problemen met haar rug en de pakketten worden haar te zwaar.

Geld ingezameld

Het afscheid was er niet alleen eentje met mooie woorden. Er werd liefst 1550 euro voor Magda ingezameld. 300 euro daarvan werd omgezet in cadeaus, waaronder een vleesschotel. De resterende 1250 euro kreeg ze mee in een enveloppe. Magda kon het allemaal nauwelijks geloven: "Ik ben zóóó verwend vandaag, echt geweldig."

Zo zag het afscheid er vrijdag uit:

Zie ook: Na veel ophef biedt PostNL oud-werknemer Hermien etentje aan

Deel dit artikel