OLDEBROEK - Voor de mannen van Bakkerij Jonker – Blauw Wit stonden er afgelopen week twee wedstrijden op het programma. Eerst speelde Blauw Wit dinsdag de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Voorwaarts in Twello. Deze wedstrijd resulteerde in een gemakkelijke 0-4 overwinning. Zaterdag volgde de wedstrijd tegen Scylla in Wageningen. Blauw Wit kwam hierin erg pover voor de dag en verloor met 3-1.

Tegen Voorwaarts zette Blauw Wit vanaf punt 1 de toon. Blauw Wit deed wat het moest doen en dwong de thuisploeg tot het maken van veel fouten. De setstanden lieten het verschil tussen beide teams duidelijk zien (13-25, 20-25, 17-25, 20-25), waar Blauw Wit in set 2 en 4 zelfs nog mindere fases kende. Zonder groots te spelen werden wel alle punten in de tas gestopt en meegenomen naar Oldebroek. En dat betekende de eerste vijfpunter van het seizoen voor de mannen van Felix Lopez.

Zaterdag stond de tweede wedstrijd van de week op het programma tegen Scylla, de nummer 11 op de ranglijst. Een goede test voor de Blauw Witters om te zien of er stappen gemaakt zijn, want vorig jaar werd immers nog vrij kansloos verloren in Wageningen. Blauw Wit moest het in Wageningen stellen zonder de ervaring van Andre Polinder en Reinold Schoonhoven en dat was gemis was merkbaar. Tel daarbij het (noodgedwongen) stoppen van Anthon Cornet en griepsverschijnselen binnen de selectie op, en je weet dat de spoeling behoorlijk dun is. Echter mag dat geen reden zijn voor de povere vertoning van Blauw Wit in Wageningen. Alleen Daniel van de Weg wist zich op een positieve manier te onderscheiden. Dankzij hem hield Blauw Wit toch nog een punt over aan dit duel.

Een week met wisselende resultaten dus voor de mannen. Door deze resultaten staan de mannen momenteel op de 5e plek. Komende week krijgt Blauw Wit koploper Renswouw op bezoek. De uitwedstrijd in oktober ging nipt met 3-1 verloren. Tijdens deze wedstrijd zal er afscheid genomen worden van Anthon Cornet, die mede door aanhoudende fysieke malheur heeft moeten besluiten te stoppen met volleybal. Aanvang van de wedstrijd staat gepland om 17:00 uur.

Deel dit artikel