ELBURG - Op 24 november start bij Zandverhalen in Elburg een speciale kerstexpositie. Deze tentoonstelling, die tot 6 januari zal duren, is een aanvulling op de permanente expositie. Het volgt de drie wijzen die vertrekken bij het Kerstkind Jezus en op hun weg terug via de zandverhalen uiteindelijk Hem als volwassen man weer vinden. Voor de kinderen is er een speciale lampionnentocht

Met de Kerstexpositie van Zandverhalen zet bedenker, organisator en eigenaar Aad Peters weer iets bijzonders neer. Hij vertelt hierover: “De kersttentoonstelling is een reis van Kerst naar Pinksteren. Het kindje in de kribbe vinden, is het wonder niet. Begrijpen wie Hij is, gebeurt op de weg terug.” In de kerstexpositie volgen bezoekers de wijzen via de verhalen in het zand langs het leven van Jezus.

Zandverhalen opende in 2019 zijn deuren met een bijzondere expositie van Bijbelverhalen uitgebeeld in zand. De tentoonstelling is een combinatie van kunst en cultuur, historie en Bijbelverhalen. Het neemt de bezoeker mee op een bijzondere reis door meer dan honderd verhalen.

Van Adam en Eva in het paradijs, naar Mozes op de berg, en via de toren van Babel, de put van Jozef naar het Nieuwe Testament.

Extra bijzonder aan de expositie is dat deze gemaakt is uit 100% gerecycled materiaal. Denk hierbij aan metershoge sluisdeuren, duizend jaar oude olijfbomen, originele deuren uit het Midden-Oosten en bijzondere smeedijzeren hekken.

De Kerstexpositie loopt van donderdag 24 november tot vrijdag 6 januari 2023 en is in die periode elke dag te bezoeken met speciale openingstijden van 13:00 – 21:00 uur.

Entree : Volwassenen € 16,50, kinderen (t/m 14 jaar) € 14,50, familieticket € 55,00 (twee volwassenen + twee kinderen)

(Prijswijzigingen in 2023 voorbehouden) Groepsreservering v.a. 20 personen via: www.zandverhalen.nl

Zandsculpturen in Elburg, J.P. Broekhovenstraat 9 11 in Elburg

Deel dit artikel