Ankeiler: Je hebt op zolder of in de schuur nog oude elektronica rondslingeren. Een oud telefoontje, kapotte dvd-speler of wekker.

- Je hebt op zolder of in de schuur nog oude elektronica rondslingeren. Een oud telefoontje, kapotte dvd-speler of wekker. Maar het schiet het er iedere keer weer bij in om deze elektronische apparaten, ook wel e-waste genoemd, weg te brengen. Herkent u dit? Dan zijn de kinderen van groep 8 van cbs De Rank in Wezep op zoek naar u!

Zij doen namelijk mee aan de E-waste Race! Dit is een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Tijdens een E-waste Race kunnen buurtbewoners hun rondslingerende elektronisch afval aanmelden op de website. Scholieren en buurtbewoners maken dan een afspraak om het afval thuis op te laten halen. De school scoort hier punten mee die op de website worden bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint.

De leerlingen van de Rank staan in de startblokken om uw apparaten op te halen!

Dus heeft u thuis nog elektronische apparaten liggen? Meld het dan aan op www.ewasterace.nl en maak een afspraak zodat de leerlingen bij u thuis uw e-waste kunnen ophalen. Liever zonder aanmelden? Dan kunt u uw apparaten ook op school langsbrengen van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 uur en 14:30 (Ruitersveldweg 10, Wezep)

De E-waste Race loopt tot 29 september.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel