Ankeiler: De Gemeente Elburg wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Dit betekent onder andere dat in 2050 alle personenauto in de gemeente emissievrij rijden.

- De Gemeente Elburg wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Dit betekent onder andere dat in 2050 alle personenauto in de gemeente emissievrij rijden. De gemeente verwacht dat het aantal elektrische auto’s in de komende jaren sterk toeneemt en merkt nu al dat de vraag naar laadpalen sterk stijgt. Daarom zijn er volgens de gemeente veel meer nieuwe laadpalen nodig.

‘Het is belangrijk dat het inpassen van deze laadpalen goed en op tijd gebeurt. Hiervoor hebben wij een voorstel gemaakt. Dit is een kaart waarop is aangegeven waar laadpalen zouden kunnen komen. We hebben daarbij gekeken naar de te verwachten vraag, de spreiding, bereikbaarheid en zichtbaarheid van de laadpalen, ‘laat Gemeente Elburg.

De kaart is hier te zien:

https://experience.arcgis.com/experience/816eea36485b49f296a846c1ca725fbd

U kunt de digitale kaart ook benaderen via de website:

www.elburg.nl/participatie-laadpalen

‘Graag horen wij uw mening’

Graag hoort men van u wat u van deze locaties vindt. Via bovenstaande link kunt u uw mening geven over een voorgestelde paal. U kunt ook een voorstel geven voor een in uw ogen betere plek in de buurt. Bijvoorbeeld, een plek in de bebouwde kom binnen 100 meter, hemelsbreed van een woning waar nog geen laadpaal op de kaart staat. Als u de plek van een paal goed vindt hoort de gemeente dat ook graag. Reageren is mogelijk tot en met maandag 17 oktober a.s.

Alle reacties worden bekeken via de kaart een (digitale)volgt een terugkoppeling. Uw antwoorden worden anoniem verwerkt.

Op de weekmarkt

Lukt het niet om een digitale reactie te geven, dan kunt u terecht op 11 oktober bij een kraam van de Gemeente Elburg op de weekmarkt in Elburg en op 15 oktober op ’t Harde. Ook kunt u bellen via het telefoonnummer: 0525-688688.

Uitvoering

De laadpalen worden niet allemaal in één keer geplaatst, maar verspreid over de komende jaren. Verder neemt de gemeente voor het plaatsen van een paal eerst een verkeersbesluit. Het duurt minstens een half jaar voordat het verkeersbesluit is vastgesteld.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel