Afdrukken
Ankeiler: OWIOS speelt haar openingswedstrijd van de competitie tegen AGOVV uit Apeldoorn. De wedstrijd op het eigen sportpark Bovenmolen begint om 14.30 uur.

- OWIOS speelt haar openingswedstrijd van de competitie tegen AGOVV uit Apeldoorn. De wedstrijd op het eigen sportpark Bovenmolen begint om 14.30 uur.

De competitie gaat weer beginnen en er wordt niet gespeeld in de vertrouwde 2e klasse G, maar in de 2e klasse I. Door de horizontale overstap van zondagclubs naar de zaterdag is er een extra competitie in de 2e klasse opgestart. Dit betekent een nieuwe indeling met nu vooral regionaal aantrekkelijke tegenstanders en zijn er geen verre uitwedstrijden meer. Door de versteviging van de voetbalpiramide vindt er in amateurland ook een versterkte degradatieregeling plaats. Door de versterkte degradatieregeling wordt het dringen in deze klasse voor een goede en veilige plek op de ranglijst. De nummers 12 en 13 degraderen rechtstreeks en de nummer 9, 10 en 11 gaan de na-competitie in. Het zal tot de laatste speeldag spannend zijn. Voor OWIOS en AGOVV zal gelden dat ze minimaal 5 ploegen onder zich willen houden. De laatste keer dat beide ploegen elkaar tegen kwamen was de spannende thriller in de finale van de nacompetitie in het seizoen 2017-2018 die OWIOS besliste door in de 118e minuut het winnende doelpunt te scoren.

Na 4 seizoenen in de 3e klasse is AGOVV weer terug in de 2e klasse. Door het pakken van de 2e periode plaatste AGOVV zich voor de nacompetitie. In de nacompetitie versloeg AGOVV o.a. AVW ’66 en FC Zutphen en mag dit seizoen weer uitkomen op het hogere niveau. In de beker wilde het nog niet lukken. AGOVV verloor van de zondag 1e klassers WSV (2-0) en Columbia (4-1). Vorige week werd echter Schalkhaar (2e klasse zondag) verslagen met 1-0. Dit zal AGOVV een positief gevoel geven richting het begin van de competitie.

Qua resultaten kan OWIOS met een goed gevoel uitkijken naar de start van de competitie. OWIOS won de eigen Veluwecup door 3 overwinningen. Vorige week plaatste OWIOS zich voor de knock-out fase van de beker. OWIOS won van VSCO ’61 met 3-0 en speelde gelijk met 1-1 tegen 1e klassers Epe en Nunspeet. Trainer Akar en zijn manschappen kijken uit om het afgelopen seizoen en de voorbereiding een passend vervolg te geven in deze competitie.

De eerste klap is een daalder waard en dat zullen beide ploegen denken. Een eerste driepunter is altijd fijn om te starten. AGOVV zal revanche willen van de laatste nederlaag op Bovenmolen, maar OWIOS zal met de steun van het thuispubliek het positieve gevoel willen vasthouden door de punten in Oldebroek te houden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel