Ankeiler: Op de markt in Wezep staat aanstaande donderdag 29 september de Kerngroep Oldebroek tegen Eenzaamheid, om aandacht te vragen voor de landelijke Week tegen Eenzaamheid.

- Op de markt in Wezep staat aanstaande donderdag 29 september de Kerngroep Oldebroek tegen Eenzaamheid, om aandacht te vragen voor de landelijke Week tegen Eenzaamheid.

Week van de verbondenheid

De Kerngroep Oldebroek tegen Eenzaamheid heeft deze actie bedacht. “We staan daar om aandacht te vragen voor de landelijke Week tegen Eenzaamheid, die is van 29 september tot en met 6 oktober”, zegt Liesbeth Smit. Gerrit van Bruggen geeft aan dat ze het liever de week van de verbondenheid noemen. Gerrit en Liesbeth zijn lid van de kerngroep. Samen met de andere leden bedenken zij verschillende acties om mensen elkaar te laten ontmoeten en nieuwe contacten te laten maken.

Jouw kei in het Meidoornplein

Op verschillende locaties in Wezep kunt u een kei ophalen. Op deze kei kunt u een tekening, een spreuk, een gedachte of uw naam zetten. Daarna levert u de kei weer in. Alle keien krijgen een plek in een groot mozaïek op het nieuwe Meidoornplein. Een blijvend symbool van kracht en verbinding tussen mensen.

Ophalen en inleveren

Zondag 25 september kunt u in de kerken in Wezep een kei ophalen. Op donderdag 29 september kan dit op de markt in Wezep bij de karavaan van de Verbinding, tussen 13.30 uur en 16.30 uur. Van donderdag 29 september tot en met donderdag 6 oktober kan dit in de Huiskamer van Wezep en De Klinker, tijdens openingstijden.

De keien kunnen worden ingeleverd bij uw kerk, de Huiskamer van Wezep en de Klinker.

Eenzaamheid

Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg: “Eenzaamheid gun je niemand. We willen een gemeente zijn waarin het fijn samen leven is. Waar iedereen meetelt, meedoet en waar je jezelf mag zijn. Ik ben erg enthousiast over deze keienactie. Het is een mooie manier om elkaar te ontmoeten. Elke kei is uniek, net als elke inwoner. Maar alle keien bij elkaar vormen een prachtige eenheid, net als onze samenleving.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel