Ankeiler: Tijdens het ATB winterfestijn op sportpark Stuivezand zal er op woensdag 28 december een unieke mountainbike eliminatorwedstrijd worden gereden.

- Tijdens het ATB winterfestijn op sportpark Stuivezand zal er op woensdag 28 december een unieke mountainbike eliminatorwedstrijd worden gereden. Een eliminatorwedstrijd bestaat uit een parcours van ongeveer 500 tot 750 meter met verschillende hindernissen, waar in startwaves van 4 rijders gestreden wordt om een plaatsje in de finales.

Renners starten met een individuele time trial kwalificatie, waarbij ze zo snel mogelijk het parcours proberen af te leggen. Afhankelijk van de kwalificatie in de time trail wordt er gestart met 4 renners op rij. Vervolgens strijden de 4 renners in twee rondes om een plekje in de volgende ⅛ finale, halve finale, kleine finale en grote finale.

Deelnemen kan met een mountainbike zie reglement bij inschrijvingen. Spektakel gegarandeerd, want ben jij die renner die het redt om de finale te halen?

Word jij de eerste winnaar van de eliminatorwedstrijd bij de ATB Vereniging Oldebroek? Schrijf je dan snel in: www.atboldebroek.nl/eliminator/

17:00 – 17:45 uur Verkennen parcours

18:00 Start time trial Renners starten om de 30 seconde aan hun time trial.

19:00 Startkwalificatie rondes Start van de eerste heat met 4 renners op basis van time trial resultaten.

¼ finales

½ finales

Kleine finale plaats 5 t/m 8

20:30 uur Grote finale Plaats 1 t/m 4

21:00 uur Prijsuitreiking en na borrelen

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel