Ankeiler: gezamenlijk concert.

- Op zaterdagavond 10 december geven Christelijke muziekverening David en Kithara een gezamenlijk concert. De entree is gratis en het optreden begint om 19.30 uur.

Zowel CMV David als Kithara zullen zelf een divers muziekrepertoire ten gehore brengen. Daarnaast is er volop ruimte voor een gezamenlijk programma waarbij moderne christelijke- en kerstliederenworden uitgevoerd. Het A-orkest van David - onder leiding van dirigent Anne van den Berg - trapt eerst af met het werk ‘Ad Optimum’ van Peter Graham. Dit is een spetterende opening met de vertolking van drie hymnes. Daarna speelt zij het werk ‘Dialogue’, een bewerking gebaseerd op psalm 98 en beschikbaar gesteld door de familie van ontvallen lid Bertus Regterschot.

Tot slot speelt het A-orkest voor de pauze de nieuwste compositie van Leon Vliex ‘De Leeuwenkuil’. Dit werk vertolkt de geschiedenis van het dorp Bergschenhoek wat nu een recreatiegebied is en is het verplichte werk voor de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen.

Kithara, die inmiddels landelijke bekendheid geniet, is een kwartet van vier gitaristen waarvan drie leden zelf woonachtig zijn in Oosterwolde. Hoe mooi is het dan om samen in Oosterwolde op te treden. Zij spelen en zingen veelal klassieke muziek of gospels. Op 10 december staan o.a. de gospels Goedheid van God, Op die dag en de medley “I’ll fly away” op het programma.

Na de pauze staat de avond in het teken van Kerst. Diverse kerstliederen in uiteenlopende stijlen passeren de revue. Speciaal voor dit decemberconcert arrangeerde Marten van der Wal twee kerstliederen van de Nederlandse band Sela voor Kithara en CMV David samen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel