Ankeiler: OWIOS speelt as. zaterdag op sportpark Bovenmolen tegen Unicum Lelystad. De wedstrijd begint eerder dan normaal om 14.00 uur. Dit vanwege het feit dat Oranje om 16.00 uur aftrapt op het WK.

- OWIOS speelt as. zaterdag op sportpark Bovenmolen tegen Unicum Lelystad. De wedstrijd begint eerder dan normaal om 14.00 uur. Dit vanwege het feit dat Oranje om 16.00 uur aftrapt op het WK. De wedstrijd van OWIOS tegen Unicum staat onder leiding van scheidsrechter de heer B. van der Veen.

Zowel OWIOS als Unicum wonnen vorige week hun wedstrijd en zullen de opmars willen voortzetten. De ambities van beide ploegen lopen wel uiteen. Door de versterkte degradatieregeling wil OWIOS in de 2e klasse blijven. Unicum heeft maar 1 doel en dat is om zo snel mogelijk te promoveren naar de 1e klasse. Unicum staat op dit moment op de 3e plaats met 5 punten achterstand op stadgenoot Batavia ’90. Door de overwinning van afgelopen zaterdag staat OWIOS op een veilige 7e plaats, maar de verschillen in de middenmoot zijn minimaal. Het verschil tussen de nummers 4 en 11 bedraagt slechts 6 punten. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in Oldebroek tussen OWIOS en Unicum in 1-2 overwinning voor Unicum.

De verwachting is dat Unicum dit jaar samen met Batavia ’90 zullen gaan voor het kampioenschap. Unicum staat op de 3e plaats met 17 punten uit 8 wedstrijden. Unicum won er 5 en speelde 2 keer gelijk tegen WVF en IJVV. De strijd tussen de titelfavorieten was een prooi voor Batavia en was de enige nederlaag voor Unicum. Hierdoor heeft Unicum al wel een achterstand opgelopen van 5 punten. Vorige week wees Unicum runner-up AGOVV gedecideerd terug en won met 4-1. In het laatste kwart van de wedstrijd sloeg Unicum toe en liep het uit.

OWIOS heeft in de laatste twee wedstrijden 6 belangrijke punten behaald en staat weer in de middenmoot. Twee weken geleden werd WVF met het kleinst mogelijk verschil verslagen op het eigen sportpark. Vorige week werd in de hol van de leeuw de derby tegen VSCO ’61 gewonnen. Na 3 minuten kwam OWIOS op voorsprong. OWIOS gaf bijna niets weg en won uiteindelijk met 2-0. OWIOS verzuimde om de wedstrijd eerder in het slot te gooien en daardoor bleef het tot het eind toe spannend. Deze twee overwinningen hebben het vertrouwen weer doen toenemen bij OWIOS.

In de laatste 2 wedstrijden voor de winterstop zal OWIOS nog enkele punten willen halen. Op het eigen sportpark zijn daarvoor de ingrediënten aanwezig. Door collectief te strijden, zijn er altijd mogelijkheden. Unicum zal echter de aansluiting met de top willen houden om aan het eind van het seizoen te promoveren. De vraag is dus wie de punten aan het eind van de wedstrijd mag bijschrijven.

Na afloop van de wedstrijd is er op een groot scherm in de kantine de wedstrijd te zien van het Nederlands Elftal tegen de VS.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel