Ankeiler: In de uitwedstrijd tegen FC Horst wist VSCO’61 in de eerste helft een 0-1 voorsprong te nemen.

- In de uitwedstrijd tegen FC Horst wist VSCO’61 in de eerste helft een 0-1 voorsprong te nemen. Echter in de tweede helft moesten De Kanaries het hoofd buigen en verloren op een koud en winderig sportpark met 2-1 van het andere oranje.

VSCO’61 startte goed aan de wedstrijd dat Klaas van Woudenbergh vanwege ziekte moest missen. In de 2e minuut verscheen Arjen van ’t Ende al alleen voor doelman Tim Carma, maar schuin voor het doel werd zijn inzet met het been gekeerd door de doelman. FC Horst was gevaarlijk via een vrije trap van Paul van Prehn en een schot van Mark van den Bosch van net buiten de zestien. Beide pogingen gingen over het doel.

Aan de andere kant moest doelman Carma redding brengen op een schot van Beert Bonestroo, maar even later was hij kansloos. Rick Pul vond aanvaller Luca Veldhoen op links en alleen voor doelman Carma scoorde hij beheerst de 0-1 voor VSCO’61. FC Horst was hierna wel enkele malen gevaarlijk, maar gingen slordig om met de mogelijkheden. Op slag van rust leek Arjen van ’t Ende in vrije positie te scoren uit een voorzet van Thomas van de Kolk, maar de VSCO’61 aanvaller raakte de bal niet goed zodat voor de doellijn redding kon worden gebracht.

De tweede helft ging FC Horst fel op jacht naar de gelijkmaker. De ingevallen Jeffrey den Besten verscheen direct al alleen voor doelman Django van der Landen, maar die wist redding te brengen. Even later schoof Mustafa Kalkan de bal in kansrijke positie voorlangs. Ook in een scrimmage voor het VSCO’61-doel werd met kunst en vliegwerk het doel schoon gehouden.

Het wachten was op een doelpunt en die kwam er. In de 56e minuut wist Paul van Prehn de 1-1 binnen te schieten en een minuut later werd zelfs een 2-1 voorsprong genomen. Ditmaal was het Jeffrey den Besten die de trekker overhaalde. Een domper voor VSCO’61 was de onterechte rode kaart voor Thomas van de Kolk halverwege de tweede helft. Geel was terecht geweest, maar vriend en vijand waren het er over eens dat rood niet op zijn plaats was.

VSCO’61 probeerde met tien tegen elf nog wel de gelijkmaker te forceren. Zo won Hans van Renselaar een luchtduel met doelman Tim Carma, maar de bal werd voor de doellijn weggewerkt. Ook zag Luca Veldhoen zijn schot geblokt door de verdediging van FC Horst. Aan de andere kant liet ook FC Horst zich niet onbetuigd, maar Ronald Lok en Kevin Smit wisten niet te scoren.

Volgende week speelt VSCO’61 de laatste wedstrijd voor de winterstop. In Oosterwolde is dan Hierden de tegenstander.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel