Ankeiler: Ter voorbereiding op de competitie oefenden VSCO’61 en DSV’61 op sportpark De Heughte tegen elkaar. VSCO’61 wist de derby met 4-1 te winnen.

- Ter voorbereiding op de competitie oefenden VSCO’61 en DSV’61 op sportpark De Heughte tegen elkaar. VSCO’61 wist de derby met 4-1 te winnen.

Al binnen twee minuten was het raak voor VSCO’61. Een pass van Arjan van ’t Ende werd niet goed verwerkt door de defensie van DSV’61 en Hans van Renslaar profiteerde en met een bekeken lob gaf hij doelman Laurens Dekker het nakijken. Nadat Klaas van Woudenberg een goede kans voorlangs schoot, was het halverwege de eerste helft opnieuw raak. Thomas van de Kolk stuurde Arjan van ‘t Ende diep en met een diagonaal schot scoorde hij de 2-0. In de slotfase van de eerste helft werd DSV’61 gevaarlijk. Mark Versluis kreeg een goede schietkans, maar doelman Korné van de Brake bracht redding.

In de tweede helft wist DSV’61 wat meer partij te geven, maar de eerste twee kansen waren voor VSCO’61. Jan van ’t Oever legde koppend de bal breed voor de inkomende Beert Bonestroo, maar de bal was net te diep om te kunnen afronden. Even later ontweek Jan van ’t Oever de buitenspelval en vrij voor doelman Dekker besloot hij om af te geven op Luca Veldhoen. Dat had hij beter niet kunnen doen, want nu wist een DSV’61-verdediger nog net met de punt van zijn schoen de bal tot corner te verwerken.

DSV’61 werd hierna gevaarlijk via een kopbal van Lennart Juffer die recht in de handen van doelman Django van der Landen kopte en een vrije trap van Martijn Smals die Van der Landen tot corner verwerkte. Na een ruim een uur spelen vergrootte VSCO’61 de voorsprong via een mooie aanval over rechts met Jan van ’t Oever als eindstation (3-0). Niet veel later wist Wilbert van Loo de 3-1 binnen te koppen, maar het slotakkoord was voor VSCO’61. Vlak voor tijd wist Luca Veldhoen vrij voor doelman Dekker de eindstand naar 4-1 te tillen.

Zaterdag start voor VSCO’61 de competitie in Hattem tegen Hatto Heim. Een cruciaal duel in de race om behoud in de tweede klasse.