Ankeiler: Maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur en dinsdagmiddag van 17.00 – 18.00 uur is het programma Sportief Zijn Zeker Weten te horen bij regioradio LocoFM.

Maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur en dinsdagmiddag van 17.00 – 18.00 uur is het programma Sportief Zijn Zeker Weten te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In deze uitzending vertelt Rik Jansen over de openingswedstrijd van het wielerseizoen, De Ster van Zwolle. Zaterdag 4 maart zal deze wedstrijd weer plaatsvinden. Het gesprek gaat over de voorbereidingen voor deze eerste wedstrijd van 2023 in de Holland Cup. De Ster van Zwolle staat voor een strijd tegen de elementen.

Rudolf Huberts is te gast en met hem wordt gepraat over het Sportakkoord in de Gemeente Oldebroek. Wat zijn de recente toewijzingen en hoe kijkt hij terug op de resultaten tot nu toe. De inzet is sport breder in de samenleving te verankeren en duurzaam te versterken.

Ook wordt in deze uitzending teruggeblikt op de etappe wedstrijd van de Veluwse Mountainbike Competitie die bij de ATB Vereniging Oldebroek heeft plaats gevonden.

Terug in de Tijd van Toen op Keizersveld mag een groot succes worden genoemd. Evert van ‘t IJssel kwam op het idee om eens weer terug te gaan naar de oude baan en bezocht in de Coronatijd heel veel oud motorcrossers, bestuursleden en mensen die in die tijd betrokken waren op dit wel bijzonder circuit.

Evert van ‘t IJssel ging in die tijd in gesprek met Evert Koldenhof die niet maar zo naar Keizersveld kwam. Evert Koldenhof geboren en getogen Apeldoorner kwam toen hij zeventien was voor het eerst rijden op het circuit van Keizersveld. Als dertienjarige stapte hij op de crossmotor en dat beviel hem prima. Dat wij met Evert aan de praat zijn gekomen komt doordat oud motorcrosser Dries Scheffer en Koldenhof tijdens een vakantie elkaar naar veertig jaar weer zagen. Een paar weken later zitten we met elkaar aan tafel om over de tijd van toen op Keizersveld te praten. Al snel bleek dat Evert niet voor de fun naar de wedstrijd kwam maar altijd ging voor een goede uitslag. Het was een vechter en dat blijkt ook wel uit zijn verhaal hoe hij dit allemaal verteld. Keizersveld vond Koldenhof een zeer gezellig circuit. Eerst was het een 125cc en later was het 250cc en zelfs ook nog 500cc. Evert werd door zijn vader in hart en nieren gesteund die er alle energie in stopte.

De uitzending is ook via internet te beluisteren: www.locofm.nl/live

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel