Ankeiler: Het was een heel lange dag op het NK twirl, wat gehouden werd in Almere. Alja Hofman, Ysanne Westera en Aylaine Spaan mochten Majofique vertegenwoordigen.

- Het was een heel lange dag op het NK twirl, wat gehouden werd in Almere. Alja Hofman, Ysanne Westera en Aylaine Spaan mochten Majofique vertegenwoordigen.

Om 08.00 uur waren de dames al aan het in trainen. Ze hadden er zin in en er was gezonde spanning. Ook voor de coaches Gerda Spaan en Jolanda van Gelder.

Rond half 3 was er tussentijdse prijsuitreiking voor de dames die geweest waren. Alja Hofman werd 16e van Nederland in de Solo AP Basis Klasse, Ysanne Westera werd 9e van Nederland in de Solo AP Jeugd 3 Klasse. Aylaine Spaan werd 14e van Nederland in de 1 baton N3 Klasse. Na de tussentijdse prijsuitreiking mocht Alja gelijk in trainen voor haar onderdeel 2 baton uitkomende in de N3 Klasse. Rond een uur of vijf was zij aan de beurt. En toen was het wachten voor de laatste prijsuitreiking die dag. Om 19.15 uur kwamen alle deelnemers op. Alja werd 5e van Nederland in haar Klasse. Ondanks dat de dames geen podiumplek scoorden, was het sowieso al een prestatie dat zij op het NK stonden. Op de reguliere wedstrijden hadden zij zich hiervoor geplaatst. Heel veel twirlers hadden die plaatsing niet gehaald.

Lijkt het je leuk om ook twirlster bij Majofique te worden? Kom dan op een dinsdagavond een kijkje nemen in de Erica Terpstrahal te Wezep vanaf 18.00 uur. Kijk voor meer informatie over de vereniging en over de twirlsport op www.majofique.nl.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel