Ankeiler: Waarom kan Schiphol Gelderse stikstofrechten opkopen voor een vliegveld buiten Gelderland?

Waarom kan Schiphol Gelderse stikstofrechten opkopen voor een vliegveld buiten Gelderland? Ongewenst en onverstandig zo vindt de Gelderse CDA fractie, te meer daar PAS-melders nog steeds in onduidelijkheid zitten.

Het is niet de eerste keer dat stikstofrechten uit Gelderland worden gebruikt ten behoeve van projecten elders in het land. Zo werd onlangs nog stevig gedebatteerd over de opkoop van rechten ten behoeve van de A27 in de provincie Utrecht.

CDA Statenlid Daisy Vliegenthart maakt zich zorgen: “Er worden weinig lessen getrokken uit de situatie rond de A27. Nu weer deze opkoop door Schiphol Group en dat ten bate van een vliegveld waar niemand in Gelderland nog heel enthousiast van wordt.” Vandaar dat het CDA samen met de andere Gelderse coalitiepartijen schriftelijke vragen heeft gesteld. Zij willen van Gedeputeerde Staten weten hoeveel boerderijen zijn opgekocht door de Schiphol Group en of er momenteel nog meer boerderijen worden opgekocht voor soortgelijke projecten. Daarnaast is de vraag gesteld of de provincie gaat meewerken aan het intrekken van deze vergunningen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel