Ankeiler: De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert 15 februari bij de Zwikmeule in Oldebroek de lokale ronde voor de gemeente Oldebroek van de Nationale Voorleeswedstrijd.

- De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert 15 februari bij de Zwikmeule in Oldebroek de lokale ronde voor de gemeente Oldebroek van de Nationale Voorleeswedstrijd. Elf schoolkampioenen uit de groepen 7 en 8 lezen voor uit een door hen zelf gekozen boek. Via voorrondes in de klas zijn deze schoolkampioenen gekozen.

Deelnemers

De schoolkampioenen in Oldebroek zijn Joëlle Hulsebosch van de Schaapskooi, Lieke van de Werfhorst van Eben Haëzer, Sophie van Beek van de Timotheusschool, Tess van Boven van de Looschool, Joep van Ommen van De Bron, Lize Spijkerboer van De Wegwijzer, Emma Haas van De Regenboog, Emily Zurmond van de Nassauschool, Silvy Bos van Het Noordermerk, Sofia Banninga van De Spoorzoeker en Jinte Egberts van De Rank.

De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlezen vormen een mooie mix van spannende, ontroerende en humoristische boeken van op dit moment populaire auteurs en van auteurs die al jaren veel gelezen worden.

Jury en publiek

De jury bestaat uit wethouder Vos en mevrouw Galjee, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. Het publiek bestaat uit familie en klasgenoten van de schoolkampioenen.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De voorleeskampioen van deze lokale ronde gaat door naar de regionale ronde in Apeldoorn om Oldebroek te vertegenwoordigen. De kampioen in Apeldoorn gaat door naar de provinciale ronde, waarna de beste voorlezer per provincie mee doet aan de grote landelijke finale op 24 mei 2023. Daar zal uit de twaalf provinciale kampioenen De Nationale Voorleeskampioen 2023 gekozen worden.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is te vinden op de website https://www.denationalevoorleeswedstrijd.nl/

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel