Ankeiler: De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert 14 februari in Elburg de lokale ronde voor de gemeente Elburg van de Nationale Voorleeswedstrijd.

- De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert 14 februari in Elburg de lokale ronde voor de gemeente Elburg van de Nationale Voorleeswedstrijd. Elf schoolkampioenen uit de groepen 7 en 8 lezen voor uit een door hen zelf gekozen boek. Via voorrondes in de klas zijn deze schoolkampioenen gekozen.

Deelnemers

De schoolkampioenen in Elburg zijn Ischa Wildeman van Innova, Lisa Zwep van de Prins Willem Alexanderschool, Robin Tuininga van De Borchstee, Sven van de Hoek van De Parel, Jannick Spijkerboer van De Regenboog, Iven van de Kolk van De Wildemaet, Jaimy van Katwijk van Het Octaaf, Ciska Mulder van Sterrenlicht, Bodil Kolthof van de van Kinsbergenschool, Zoë van Holland van de Agnietenschool en Iris Orij van De Blerck.

De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlezen vormen een mooie mix van spannende, ontroerende en humoristische boeken van op dit moment populaire auteurs en van auteurs die al jaren veel gelezen worden.

Jury en publiek

De jury bestaat uit wethouder Jeensma en mevrouw Messie, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. Het publiek bestaat uit familie en klasgenoten van de schoolkampioenen.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De voorleeskampioen van deze lokale ronde gaat door naar de regionale ronde in Apeldoorn om Elburg te vertegenwoordigen. De kampioen in Apeldoorn gaat door naar de provinciale ronde, waarna de beste voorlezer per provincie mee doet aan de grote landelijke finale op 24 mei 2023. Daar zal uit de twaalf provinciale kampioenen De Nationale Voorleeskampioen 2023 gekozen worden.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is te vinden op de website https://www.denationalevoorleeswedstrijd.nl/

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel