Ankeiler: Op vrijdag 3 februari organiseert werkgroep Wezep van Amnesty Internationalde maandelijkse schrijfavond.

- Op vrijdag 3 februari organiseert werkgroep Wezep van Amnesty Internationalde maandelijkse schrijfavond. U bent van harte welkom mee te schrijven tussen 18.00 en 19.45 uur in de Brinkhof, Mariënrade 3 in Wezep.

Er worden brieven geschreven die gericht zijn aan de autoriteiten van China en Bahrein.

U kunt u de brieven ook thuis, per post of via de mail, ontvangen.

Amnesty International Wezep

Frieda van der Weerd.

info@wezep.amnesty.nl

Journalist Huang Qi zit een gevangenisstraf uit van 12 jaar, alleen omdat hij een website over mensenrechtenschendingen in China beheerde. Hij zit sinds 2016 vast. Huang is ernstig ziek en heeft dringend hulp nodig. Al voor zijn detentie leed Huang aan nierfalen en aandoeningen aan zijn hart en longen. In de gevangenis kreeg hij een ernstige schildklieraandoening. Dit maakt hem heel kwetsbaar. Medische zorg krijgt hij niet. In onze brief aan de gevangenisdirecteur roepen we hem op Huang Qi onmiddellijk vrij te laten. Ook moet Huang Qi dringend medische zorg krijgen.

De 61-jarige Abdulhadi al-Khawaja is een zeer prominente mensenrechtenactivist uit Bahrein. Voor zijn activisme kreeg hij een levenslange gevangenisstraf na een oneerlijk proces. Hij zit al 11 jaar vast. Het gevangenispersoneel blijft manieren vinden om hem extra te straffen. In onze brief naar de autoriteiten van Bahrein roepen we hen op om Adbulhadi al-Khawaja onmiddellijk vrij te laten.

Goed nieuws: De president van Zambia, Hakainde Hichilema, stemde op vrijdag 23 december 2022 in met de afschaffing van de doodstraf. Zambia is het 25e land in de sub-Sahara Afrika dat de doodstraf voor alle misdrijven heeft afgeschaft. ’Amnesty International is blij met de afschaffing van de doodstraf in Zambia. Dit is een goede en progressieve stap waaruit blijkt dat het land het recht op leven wil beschermen‘, aldus Tigere Chagutah van Amnesty International. ‘Dit besluit is een voorbeeld voor landen in de regio die de doodstraf nog steeds toepassen. We willen dat ook deze landen een einde maken aan de wrede, onmenselijke en vernederende vorm van bestraffing.’

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel