Ankeiler: In de gemeenten Oldebroek en Elburg loopt aankomende vier weken de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’. Een initiatief vanuit Goed Bezig Oldebroek en Stichting WIEL.

In de gemeenten Oldebroek en Elburg loopt aankomende vier weken de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’. Een initiatief vanuit Goed Bezig Oldebroek en Stichting WIEL. De campagne richt zich op ouders van kinderen van 2-4 jaar. Het doel is om ouders te helpen de keuze voor gezonde tussendoortjes bij hun kinderen te stimuleren. Dit in samenwerking met veel verschillen lokalen partijen.

Veel ouders hebben vragen als: “Welk tussendoortje geef ik mijn kind en hoeveel?. Met de campagne proberen wij hierbij te helpen”, vertelt Kevin Scholten, buurtsportcoach en JOGG regisseur bij Goed Bezig Oldebroek. “Verschillende supermarkten in de gemeente Oldebroek doen mee. Zo zijn er bij supermarkten schappen en kassa’s ingericht die gezonde tussendoortjes onder de aandacht brengen.” Ook zijn er op diverse locaties proeverijen, zodat ouders en kinderen gezonde hapjes kunnen maken en proeven. “Ook kunnen wij ze dan voorlichten over wat werkt. Op deze manier kunnen die gezonde hapjes echt tussen de oren gaan zitten. Want kinderen hebben tussendoortjes nodig om voldoende energie te hebben gedurende de dag.”

Supermarkt safari

Goed Bezig is op 15 februari bij de Boni in Wezep en 23 februari bij de Boni in Oldebroek. Daar kunnen kinderen tussen 14:00 en 16:00 uur hun eigen gezonde traktatie knutselen. Ouders gaan ondertussen aan de hand van een diëtist op ‘supermarkt safari’ om te kijken welk tussendoortje een gezond hapje kan zijn.

Ook in de Gemeente Elburg loopt de campagne. Naast de samenwerking met alle lokale supermarkten gaan verschillende kinderopvang locaties aan de slag met gezonde tussendoortjes. Matthijs Bastiaan, JOGG regisseur Elburg, verteld; ‘’Prokino, BijdeHandjes en SKGO bieden de kinderen elke week lekkere tussendoortjes aan om de gezondere opties te leren kennen. Daarnaast krijgen ze vanuit JOGG een leuk knutselpakket om rondom dit thema ook echte gezonde oortjes te maken’’.

Mama Café

Woensdag 8 februari staat het Mama Café in Bibliotheek Elburg in het teken van gezonde tussendoortjes. Van 09:30 tot 11:30 uur kunnen moeders samen met hun kind vrijblijvend langs komen om hun vraag te stellen aan een leefstijlcoach. Daarnaast kan er lekker geknutseld worden en zijn er gezonde snacks!

Meer informatie over deze campagne en aanmelden voor de bijbehorende activiteiten, kunt u vinden op de website van Goed Bezig Oldebroek of Stichting WIEL. Klik op tegel Leefstijl (JOGG) en vervolgens op Gezond Tussend’ooren.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel