Ankeiler: Op sportpark De Haere slaagde DSV erin om koploper VVOP uit Voorthuizen de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen.

- Op sportpark De Haere slaagde DSV erin om koploper VVOP uit Voorthuizen de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen. Na een waar voetbalgevecht stond er na een “dikke” 90 minuten een 1 – 0 eindstand op het scorebord.

VVOP was weliswaar de beter voetballende ploeg, maar men speelde echt niet de pannen van het dak. Dat was grotendeels de verdienste van de oranjehemden, die voor elke meter streden en als een sterk collectief naar voren kwamen. VVOP had duidelijk moeite hiermee, doelman Laurens Dekker behoefde zeker in de eerste 45 minuten weinig op te treden.

Vlak voor de rust viel naar later bleek de enige treffer. Binnen de 16 werd er in de ogen van de scheidsrechter een overtreding begaan die een strafschop waardig was. Vaste penaltynemer Jeffrey Schreurs bleef koel en scoorde beheerst de 1 – 0 .

Na de thee een counterend DSV en een nog steeds zoveel mogelijk combinerend VVOP, maar afgezien van de laatste 15 minuten hield DSV ogenschijnlijk met veel inzet stand. In de voor de oranjehemden heel lang durende slotfase was het af en toe billenknijpen, maar VVOP kwam niet meer naast DSV.

Door deze overwinning stijgt DSV op de ranglijst, volgende week opnieuw een kraker: 14.45 uur op het Burgemeester Bode sportpark ESC – DSV! Lennart Juffer is er dan zeker niet bij, evenals Martijn v.d. Bosch. Wellicht speelt matchwinnaar van DSV – ESC, Mark van Klompenburg, wat meer minuten dan tegen VVOP, daar maakte hij een geslaagde rentree van 15 minuten!