Ankeiler: Vervolgde christenen staan centraal tijdens een Open Doors thema-avond in de Klinker op woensdag 22 maart,

- Vervolgde christenen staan centraal tijdens een Open Doors thema-avond in de Klinker op woensdag 22 maart,

Wereldwijd worden miljoenen christenen gediscrimineerd, mishandeld of zelfs gedood om hun geloof. Een Bijbel in de kast hebben staan, openlijk over je geloof kunnen praten: het lijken heel vanzelfsprekende dingen. Maar in Noord-Korea kan alleen het bezit van een Bijbel er al toe leiden dat je met je hele gezin in een strafkamp wordt opgesloten. In Iran en andere moslimlanden kunnen christenen vaak alleen maar in het geheim in kleine groepen samenkomen.

Tijdens deze themabijeenkomst over christenvervolging wordt er vertelt, onder meer aan de hand van filmpjes, over persoonlijke ontmoetingen met vervolgde christenen. Waar worden christenen vervolgd en waarom? De verhalen uit de vervolgde kerk zijn vaak schrijnend, maar bevatten ook een inspirerende boodschap. Over standvastig blijven in geloof, moed om trouw te blijven en vijanden lief te hebben en de kracht van gebed.

Open Doors is een interkerkelijke organisatie die sinds 1955 vervolgde christenen steunt. Open Doors brengt bijbels, geeft training en praktische hulp aan christenen in zoā€™n zestig landen. Meer informatie: www.opendoors.nl.

De bijeenkomst wordt gehouden in de Klinker, Klimopstraat 1 te Wezep en begint om 19.30 uur. U bent van harte uitgenodigd om bij deze thema-avond aanwezig te zijn.

šŸ’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel