Ankeiler: Een concertuitvoering van roerende en ontroerende momenten uit de lijdenshistorie in een heel nieuwe klank: sopraan met blokfluitensemble.

- 'Passio' De Via Crucis door andere ogen. Een concertuitvoering van roerende en ontroerende momenten uit de lijdenshistorie in een heel nieuwe klank: sopraan met blokfluitensemble. Een programma, geïnspireerd door de mooiste momenten uit de Passies van Johann Sebastian Bach, omgeven door ontroerende werken van tijdgenoten en moderne componisten: Barber, Vivaldi, Dowland en Pärt.

Een onverwachte mix, die stof tot nadenken en meditatie geeft. Was de oorspronkelijke Passietijd, behalve een belangrijk spiritueel moment, niet ook een keerpunt in de geschiedenis van de mens, en tegelijkertijd een dieptepunt in de politieke situatie van de toen bekende wereld?

De Passietijd is nog steeds een moment van inkeer, van pas op de plaats om te proberen de wereld om ons heen in een begrijpelijk daglicht te krijgen. Ook vandaag, in een landschap van onthutsende politieke onzekerheid en humanitaire opschudding, kan deze meditatieve en indringende muziek allicht helpen. Kom op vrijdag 31 maart langs in de Pauluskerk, en laat het gewoon gebeuren.

Vrijdag 31 maart

20:00 uur Pauluskerk

Van Limburg Stirumlaan 18

Wezep

Toegang gratis, uitgangscollecte

Annelies Schraa

tel: 06 18334808

www.fewblokfluit.com

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel