Ankeiler: Deze voetbalmiddag stond de derby tegen “de kanaries” op het programma. Afgelopen trainingsweek ging het veelvuldig over deze wedstrijd en hoe dit zou gaan verlopen.

- Deze voetbalmiddag stond de derby tegen “de kanaries” op het programma. Afgelopen trainingsweek ging het veelvuldig over deze wedstrijd en hoe dit zou gaan verlopen. Er werd al gezegd, dat onze buren niet teveel weerstand zouden bieden. Dat VSCO ‘61 ons als team liever kwijt dan rijk is en dus niet veel strobreed in de weg zou leggen. Nou dat hebben we geweten…… Uit werd het 1-7, dan zou het vandaag op eigen veld zeker goed komen, toch?

De opstelling werd getoond en in het doel stond de 1e helft Kyra en de 2e helft keepte Marinca, omdat Noa helaas onvoldoende fit was en nog teveel last ondervindt van de naweeën van een ski-ongeval. Wat nog meer opviel, was dat La-vie linksachter begon en Alyssa haar kunsten voorin mocht laten zien. Wat tegen Nunspeet goed uitpakte, wilden we ook nu weer doen. Melissa startte op links en Alyssa op rechts. Met Nienke als spits. Hierachter op links Lisanne Huisman, rechts San en vanwege verplichtingen bij Go Ahead Eagles kwam Noraly later. Hierdoor werd Janneke als mid-mid geposteerd en werd haar vraag om meer uitdaging beantwoord. Rechtsachter Emma, midden Danique en Marinca. Ook vandaag weer 6 wissels op de bank, waarbij gezegd dat het wedstrijdverloop het wisselbeleid bepaalt. 2 toezeggingen werden gedaan, omdat zij 2x hadden getraind. Liefst dat elke wissel speelminuten zou maken, maar wat in eerdere verslagen al is vermeld. Mocht het billenknijpen worden, dan wordt er helaas misschien niet door iedereen gevoetbald. Bij een volgende wedstrijd maken zij dan absoluut weer deel uit van het voetballende team.

Afijn, terug naar de voorbereiding. Op veld 1 werd de warming up uitgevoerd en werd Kyra door Aart ingeschoten. Tijdens positiespel, kon mijns inziens de beleving wel wat meer. Afronden ging daarentegen wel met volle overtuiging. Om 14.45 uur begon de derby onder leiding van Jacco, grensrechter Hubert en voor ESC de niet onbekende VSCO ‘61 grensrechter mevrouw Boeve. ESC zocht meteen de aanval en stuitte veelvuldig op de stugge, felle verdedigers. Die van het zogenaamde voorspelde wedstrijdverloop vanuit ESC kant, lieten merken dat dat niet klopte en voor elke kunstgrasspriet vochten wat ze waard waren. Dit resulteerde in een boeiende wedstrijd, met vooral balbezit en kansen aan ESC zijde. Maar helaas kwamen we net overal een teenlengte tekort of was de passing en afronding niet scherp genoeg. VSCO ’61 kwam er aanvallend toch ook enkele keren uit, maar kon het net ook niet vinden. Mede door de sterk keepende en meevoetballende Kyra en de snelle Danique die voor de rugdekking zorgde. Verdedigend stond ESC zijn mannetje en werden de harde duels niet geschuwd en zorgden Emma, Marinca en La-vie dat het gevaar tijdig werd afgewend. Ook op het middenveld was er veel strijd, maar helaas en misschien daardoor was het voetballend matig. Weinig combineren, geen rust aan de bal en bleek het een ouderwetse derby te zijn. “Jans” wat onwennig in haar nieuwe rol en San en Lisanne net als altijd voorop in de strijd, maar helaas niet het gewenste voetbal. Dus matig niveau met veel spanning, waardoor het voor de vele supporters een leuk schouwspel werd om naar te kijken. In deze strijd werd het spel nog even stilgelegd voor een flinke knieblessure aan VSCO ’61 kant, beterschap hiervoor. Na enkele kansjes, waar Melissa en Alyssa net niet tot scoren kwamen. Ondanks enkele rushes van Melissa en Nienke, waarbij de bal ook weer net niet goed wilde vallen. Werd er na de bijgetrokken blessuretijd met 0-0 de rust ingegaan.

Marinca had zich inmiddels al als keepster omgekleed, omdat Noraly de laatste 5 minuten voor haar was ingevallen. Daarmee kwam Janneke weer op de voor haar vertrouwde plek. In de rust aangegeven om te proberen uit de duels te blijven en de bal meer via combinatiespel naar het vijandige doel te krijgen om daar de trekker eens over te halen. Ook werden er 3 wisselspelers ingebracht; Fleur voor Emma, Kyra voor Alyssa en Lianne voor La-vie. De 2e helft werd het overwicht van onze meiden nog meer zichtbaar en werd er volop naar de verlossende goal gezocht. In de 60e minuut leidde dit tot een passje over de VSCO ‘61 verdediging en was het Melissa, die in volle vaart op de doelman afstoof en beheerst de bal in de linker onderhoek wist te plaatsen. Eindelijk de 1-0 voorsprong. Hierna bleef het spelbeeld eigenlijk hetzelfde met hier en daar een schot op ons doel, die Marinca als een volleerde keepster klem wist te pakken. De al eerder benoemde assistent scheidsrechter aan de VSCO ’61 kant, liet regelmatig van zich zien. Bij bijna elke bal, die door de VSCO ‘61 defensie kwam, stak zij vol overgave de vlag in de lucht. Fanatisme is niemand vreemd en de meeste afgevlagte aanvallen zullen wel degelijk met buitenspel te maken hebben gehad. Maar ESC kreeg af en toe de indruk dat mevrouw Boevje in al haar fanatisme ESC enkele malen bestolen had van 100% doelpogingen. Desondanks kwam onze aanvalslinie nog vaak voor het doel en met name Lisanne Huisman kreeg enkele grote kopkansen. Ook nog een vrije trap op randje 16, werd hard ingeschoten door Noraly, maar van de lijn gewerkt. Uiteindelijk een terechte overwinning en de benodigde 3 punten binnen.

Ook namens Aart wil ik hierbij wisselspeelsters Lisanne vd Meent en Anouck bedanken voor jullie geduld, begrip en de acceptatie vh wisselbeleid van deze wedstrijd. Ook de nog geblesseerde Sanne Meppelink en Sanne van Loo (vanwege werk) bedankt voor jullie support. Hubert en uiteraard de gelegenheidskeepsters enorm bedankt. Zaterdag 25 maart om 11.00 uur, moet tegen de nummer 3 VCHW, de 3 punten behaald worden om afstand te houden op hen en vv Nunspeet.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel