Ankeiler: Er is hard gewerkt op de zolder van Museum Elburg aan de totstandkoming van een nieuw museum, het Schildersmuseum en het resultaat is prachtig!Vanaf zaterdag 1 april is het Schildersmuseum geopend voor pubiek.

- Er is hard gewerkt op de zolder van Museum Elburg aan de totstandkoming van een nieuw museum, het Schildersmuseum en het resultaat is prachtig!Vanaf zaterdag 1 april is het Schildersmuseum geopend voor pubiek. De verzameling bestaat o.a. uit diverse werkstukken van examens ( marmeren en houtimitatie op panelen ), een uitgebreid display aan schildersgereedschappen , diploma’s, oorkonde en reclamemateriaal.

Museum Elburg heeft haar collectie onderverdeeld in een aantal thema’s. Eén daarvan is ‘Stad vol Bedrijvigheid’ met de voormalige schilderswinkel van Jacob Deetman, tot 1972 schilder in Elburg.

Nieuw is de zaal waar de schilder als alleskunner wordt neergezet. Door gereedschappen, materialen, foto’s en werkstukken maakt u kennis met de werkzaamheden van de schilder in heden er verleden.

Daarnaast kunt u kennis nemen van de geschiedenis van de Gilden en de ontwikkeling van het beroepsonderwijs toegespitst op de opleidingen voor schilders. Er is op de zaal in foto’s en teksten veel specifieke aandacht voor de schilders uit Elburg.

Het museum is vanaf 1 april 2023 het hele jaar geopend.

Zaterdag 25 maart om 11.10 uur hoort u in Infocus op LocoFM een interview met de heer Anton van Wezep, initiatiefnemer van het Schildersmuseum en bestuurslid en secretaris van Stichting Schildersmuseum.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel