Ankeiler: Op zaterdag 8 april (Stille Zaterdag) zal conservatoriumstudent Wibren Jonkers een concert geven in het Orgelmuseum.

- Op zaterdag 8 april (Stille Zaterdag) zal conservatoriumstudent Wibren Jonkers een concert geven in het Orgelmuseum. Het programma zal aangepast zijn aan de passietijd. Het concert is zoals altijd gratis toegankelijk.

Wibren Jonkers behoort tot de nieuwe generatie organisten-in-opleiding aan de Nederlandse conservatoria. Als Orgelmuseum verheugt het ons zeer dat zoveel studerenden en net afgestudeerde jonge organisten zo talentvol zijn; wij geven ze graag een podium.

Tijdens het concert in het Orgelmuseum zal Wibren onder meer passiekoralen spelen uit de Neumeister Choräle van Johann Sebastian Bach. Dit waren jeugdwerken van Bach die hij waarschijnlijk geschreven heeft tussen zijn 14e en 19e jaar.

Wibren Jonkers (1999) studeert momenteel hoofdvak orgel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga, met als bijvakken klavecimbel, klavichord en piano. Aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) studeert Wibren kerkmuziek. Naast zijn muzikale activiteiten studeert hij theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn.

Als kerkorganist is Wibren verbonden aan kerken in Amersfoort, Amsterdam en Nunspeet. Daarnaast is hij vesperorganist van de Oude Kerk in Amsterdam en cantor van de Protestantse gemeente Zeewolde. Hij geeft orgel- en pianoles en is actief als concertorganist, continuospeler en begeleider van koren en solisten. Wibren won prijzen op verschillende concoursen, waaronder de eerste prijs op het Duyschot Orgelconcours (2022) in Amsterdam.

Als u wilt weten wat er nog meer op het programma staat de 8e april, kom vooral luisteren naar deze veelbelovende jonge organist. Het concert begint om 16.00 uur en de toegang is gratis.

Locatie museum: Van Kinsbergenstraat 5, Elburg. (Gratis) parkeren kan het beste net buiten de vesting, op circa 5 minuten van het museum.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel