Ankeiler: Basisschool de Borchstee heeft op feestelijke wijze haar nieuwe, groene schoolplein geopend.

- Basisschool de Borchstee heeft op feestelijke wijze haar nieuwe, groene schoolplein geopend. Een plein waar zorg voor de natuur en bewegend leren hand in hand gaan.

Fotografie

Het schoolplein is een natuurlijk schoolplein geworden. Speeltoestellen, zoals het speelhuis en de wilgentunnel, zijn gemaakt van veelal natuurlijke materialen. Op het plein zijn een moestuin en een bijenhotel gerealiseerd. Uniek in Elburg is het buiten-leslokaal. Leerlingen kunnen hier buiten lessen volgen. Voor de leerlingen van de Borchstee is het plein een prachtige plek geworden waar ze uitgedaagd worden en kunnen bewegen in een natuurlijke omgeving.

Opening en onthulling

Om 13.30 is het plein officieel geopend. Directrice Elsbeth van der Ziel heette iedereen van harte welkom. Juf Steiny mocht daarna het ‘Juf Steiny van Hoekbankje’ onthullen. De jarige leerling Gerwin van Boven hees de vlag en daarmee was de opening een feit.

Feestelijke dag

De hele dag waren er activiteiten voor de kinderen. Stichting Wiel heeft gymlessen verzorgd op het nieuwe plein. De kleuters hebben nieuwe fietsen en speelkarren in gebruik mogen nemen. Namens de activiteitencommissie heeft iedere leerling een pannenkoek gekregen.

Plantenactie

Op het schoolplein was het vandaag een extra fleurig geheel. De leerlingen hebben namens de school plantjes verkocht. De opbrengst hiervan gaat voor de helft naar een goed doel: de bouw van een school in Lesotho. De andere helft wordt besteedt aan spelmaterialen voor het schoolplein van de Borchstee.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel