Ankeiler: Het is belangrijk om fit te zijn en gezond te leven. Hier hoort water drinken ook bij.

Het is belangrijk om fit te zijn en gezond te leven. Hier hoort water drinken ook bij. Daarom daagt JOGG Elburg en Goed Bezig Oldebroek jou ook dit jaar weer uit om mee te doen aan de #7dagenwater challenge. De challenge start op vrijdag 9 juni om 17.00 uur en duurt tot vrijdag 16 juni 17.00 uur. Reset je drankgebruik; even geen suiker, cafeïne en/of alcohol drinken. Zeven dagen alleen water, jij kan dat!

Water is een goede dorstlesser en geeft je betere concentratie. In Nederland hebben wij het beste kraanwater ter wereld. Daarom is het belangrijk dat kraanwater drinken weer normaal gaat worden. Water mee naar school, voor het sporten een bidon mee en een kan (fruit)water op tafel tijdens het werk.

Ook dit jaar wordt de 7dagenwaterchallenge in meerdere gemeenten georganiseerd zoals: Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Oldebroek en nog veel meer! Elk jaar doen er meer mensen mee aan de challenge. Vorig jaar gingen ruim 15.000 deelnemers de uitdaging aan. Ook kinderdagverblijven, schoolklassen, sportteams, vriendengroepen en gezinnen geven zich op als groep. Dit werkt heel stimulerend om de waterweek door te komen. Ook bedrijven worden gestimuleerd om de challenge aan te gaan. Want bij een gezonde werkomgeving hoort voldoende water drinken; als we thuis werken, op locatie of op kantoor. Dus roep alle collega’s bij elkaar en geef jullie ook op voor de 7dagenwaterchallenge!

De regel is simpel: je drinkt alleen (bruisend) water of thee zonder suiker. Eten is natuurlijk toegestaan.

Geen startpakket

Het verschil met voorgaande jaren is dat er geen starters pakketjes meer thuis worden bezorgd na aanmelding. ‘’De bezorgdienst is een enorme kostenpost voor ons en helaas niet meer haalbaar verteld JOGG Elburg regisseur Matthijs Bastiaan’’. De bekende polsbandjes zijn nog wel steeds af te halen bij het kantoor van Stichting WIEL en Goed Bezig Oldebroek voor alle deelnemers. Grote groepen die zich aanmelden krijgen nog wel een samengesteld pakket met polsbandjes en een startbrief.

Meld je aan via www.7dagenwaterchallenge.nl.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel