Ankeiler: Het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe neemt je in het Hanzejaar 2023 in zes hoorspelafleveringen mee langs hoogte- en dieptepunten van de Hanze.

- Het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe neemt je in het Hanzejaar 2023 in zes hoorspelafleveringen mee langs hoogte- en dieptepunten van de Hanze. Hoe werkte het precies? Waar gingen onze voorouders heen en wat beleefden ze daar, in het verre Oostzeegebied? Historische personages zoals weesjongen Aernt, Heino van Hierde en Dirckje nemen je mee terug in de tijd. Oorlogen, ruzies, handel en piraten, het komt allemaal voorbij.

Aflevering 3 - Landreis voor de boeg

Een vergadering, daar moesten de Hanzesteden ook wel eens aan meedoen. Helemaal naar Lübeck ging de reis dan, vaak per paard. Hoge heren, zoals Heino van Hierde, komen dan ook wel eens onder het stof bij een herberg aan. Gelukkig is er dan een aardige gastvrouw om hem te ontvangen. De gastvrouw van herberg De Zwarte Boer is maar wát nieuwsgierig naar die bereisde man en vraagt hem het hemd van het lijf! Ze wil wel eens even van Heino weten hoe die Hanze nu precies in elkaar steekt! En Heino... die laat zich die interesse graag aanleunen!

Luister hier mee naar de nieuwste en vorige afleveringen van Het Hanze Hoorspel.

Het Hanze Hoorspel is geproduceerd door Gus Maussen On-Site Storytelling & Podcasts, in opdracht van het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe in samenwerking met Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop en Jeugdtheaterschool Elburg. Met speciale dank aan de stemacteurs: Jeannet Mondria, Karen Sangers, Kees van de Streek, Wilfred ten Have, Ryan (14), Wietse (12), Nora (12) en Iris (11).

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel