Ankeiler: De gemeenteraad wil dat burgemeester Jan Nathan Rozendaal start met een tweede ambtstermijn.

- De gemeenteraad wil dat burgemeester Jan Nathan Rozendaal start met een tweede ambtstermijn. Zij heeft op woensdag 24 mei 2023 besloten om, via de commissaris van de Koning bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Jan Nathan Rozendaal aan te bevelen voor de herbenoeming als burgemeester van de gemeente Elburg.

Jan Nathan Rozendaal voelt zich vereerd: "Ik voel me vereerd met het vertrouwen dat is uitgesproken door de gemeenteraad. Ik wil alle betrokkenen bedanken voor hun inzet bij dit proces. De komende jaren blijf ik mij met energie en inspiratie inzetten als uw burgemeester. Daarbij heb ik verschillende taken. Zo ben ik voorzitter van de gemeenteraad en van het college van burgemeester en wethouders. Daarnaast heb ik burgemeesterstaken, zoals de openbare orde en veiligheid, handhaving en bestuurlijke samenwerking. Als burgervader zoek ik hen op die in moeilijke tijden mijn steun kunnen gebruiken. Of ik breng bij jubilea mijn hartelijke felicitatie. In regionale samenwerkingsverbanden maak ik mij sterk voor de belangen van onze regio in het bijzonder van Elburg. Ik kijk uit naar een mooie nieuwe periode als uw burgemeester."

Burgemeester Jan Nathan Rozendaal is eerst op 13 oktober 2017 geïnstalleerd als burgemeester. De ambtstermijn van een burgemeester duurt 6 jaar. Bij een herbenoeming gaat het opnieuw om een ambtstermijn voor 6 jaar.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel