Ankeiler: Onlangs vertrok het jeugdorkest om 12:00 uur vanuit Oldebroek naar Neerpelt. In Neerpelt wordt om het jaar het Europees muziekfestival voor de jeugd georganiseerd.

- Onlangs vertrok het jeugdorkest om 12:00 uur vanuit Oldebroek naar Neerpelt. In Neerpelt wordt om het jaar het Europees muziekfestival voor de jeugd georganiseerd. Er komen jonge muzikanten op af uit heel Europa en zelfs Zuid-Amerika. Ook ons jeugdorkest was van de partij.

Door Cato Flier en Alieke Westhof, namens het jeugdorkest van Concordia

Na het uitpakken van onze spullen op de scouting waar we verbleven, sloegen we direct aan het repeteren. Na het avondeten vertrokken wij naar de kick-off van het festival. Dit was een groot spektakel, waarin alle deelnemende landen bekendgemaakt werden. Het was een afwisselende avond met het thema muziek. Na de kick-off liepen we samen naar de 'Taste of Neerpelt'. Na een paar wedstrijdjes armpje drukken vertrokken we weer naar de scouting waar wij een gezellige avond tegemoet gingen. De barbecue werd aangestoken en de spelletjes werden uit de kast getrokken.

De volgende dag zaten we al vroeg aan ons ontbijt. Daarna werden alle tassen ingepakt en werd de scouting grondig schoon gemaakt. We gingen weer op weg naar Neerpelt voor een dag vol muziek. Het jeugdorkest ging het podium op, na een ietwat gestreste voorbereiding zonder een goede inspeelruimte. Ondanks dit alles hebben we een mooi optreden neergezet dat later deze dag beloond werd met een eerste prijs. Dit betekent dat het jeugdorkest meer dan 80 van de 100 punten behaald heeft. Nadat we wat geluisterd hadden naar andere orkesten zijn wij om vier uur vertrokken naar de start van de parade. Vooraf aan de parade werden wij vermaakt door een feest band. Wij stonden samen met de muzikanten op het plein te dansen. De parade ging van start om 17:00 uur. Wij liepen door Neerpelt heen met als eindbestemming de diplomering. De parade was één groot feest, bestaande uit alle orkesten die hebben meegedaan. De sfeer zat er goed in.

Bij de diplomering mocht Hendry van Loo met ons jongste lid Emiel het podium op om onze prijs in ontvangst te nemen. Hierna werd de avond opgevuld met nog meer muziek. Na deze twee fantastische dagen ging het jeugdorkest weer huiswaarts. Met natuurlijk een tussenstop bij de McDonald's. Wij kijken terug op een geslaagde reis met superveel gezelligheid en muziek.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel